Generální partner
Světlý režim
24. duben 2015

Karviná hostí aspiranta na postup - Varnsdorf

Zápas s Varnsdorfem bude první ze dvou po sobě jdoucích domácích zápasů. Výkop je v sobotní tradiční čas 10:15 hodin.

Fotbalisty Karviné čeká nebezpečný tým, který však v poslední době nehraje zcela dle představ, jenže má to jedno „ale“ – získává důležité body. Rozdíl mezi oběma týmy je desetibodový. Před sobotním zápasem je potěšitelné, že trenér Weber má k dispozici takřka kompletní kádr s výjimkou stále zraněného Jaroslava Zeleného. Je tedy potěšitelné, že připraveni zasáhnout do hry jsou Lukáš Budínský, Tomáš Janíček či Václav Cverna, který stál dva zápasy po vyloučení ve Zlíně.

Stálice na levé straně obrany, kapitán Pavel Eismann, přikládá nadcházejícím dvěma domácím duelům velkou váhu. „Potřebujeme získat šest bodů. Poslední dva zápasy nám vyšly, škoda jen závěrečného vyrovnání Sokolova. Ale jinak si myslím, že to nebylo zlé,“ řekl Eismann s tím, že jej těší dosavadní práce celé obrany, kde v posledních dvou zápasech dostali ve stoperské dvojici příležitost Mihailo Jovanović s Vojtěchem Kubistou. „V sobotu to bude opět o nás a našem výkonu. Navíc nás za týden čeká derby s Frýdkem-Místkem a chtěli bychom oba zápasy zvládnout tak, abychom stále mohli pomýšlet na první pětku,“ podotkl trenér Jozef Weber.

Tým ze severu Čech prožívá opět vydařenou sezónu. Je to způsobeno také tím, že trenér Zdenko Frťala má k dispozici několik sezón takřka stejný kádr. V zimě snad odešel pouze vysoký stoper Kouřil do ostravského Baníku. Naopak všichni mohli s radostí přivítat navrátilce z hostování v Hradci Králové – špílmachra Matěje Kotiše. Varnsdorfu to podle slov jejich trenéra v poslední době celkem hapruje, ale získává důležité body i díky pouhé jedné vstřelené brance.

V dubnu například vyhrál celek ze Šluknovského výběžku 1:0 ve Znojmě, pak plichtil 1:1 se Sokolovem a naposledy zdolal v domácím prostředí jednobrankovým rozdílem Frýdek-Místek. „Cítil jsem z hráčů svázanost, hektiku rozhodnout zápas. Ale herně se nám prostě nedařilo. Až je mi soupeře líto, nezasloužil si tady prohrát," uvedl pro Děčínský deník kouč Frťala. Poslední dva výsledky vzájemných duelů? V závěrečném kole minulé sezóny (v červnu) vyhrál Varnsdorf v Karviné 2:1 a v říjnovém měření sil v rámci této sezóny pak přidal ještě jeden gól a vyhráli 3:1, byť Karvinští šli v zápase do vedení.

Utkání 24. kola Fotbalové národní ligy MFK OKD Karviná – FK Varnsdorf startuje ve Sportovním centru Kovona v sobotu 25. dubna v 10:15. Hlavním rozhodčím bude pan Karel Hrubeš. Na čarách mu budou asistovat kolegové Hrabovský a Pilný. On-line přenos bude k dispozici na ONLAJNECH.

V poločase proběhne tradiční soutěž ve střelbě na přesnost z řad majitelů vylosovaných bulletinů - hrajeme o klubový dres, soudek piva a klubovou šálu. Cena zápasového zpravodaje je stále stejná - pouhých 10 Kč.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo