Generální partner
Světlý režim
2. květen 2015

Ondřej Lingr bude reprezentovat na Euru

Splnil se mu sen, ale zároveň chce, aby ještě chvíli pokračoval - karvinský záložník Ondřej Lingr v neděli odlétá s národním týmem do 17 let na ME, které hostí Bulharsko. Šest nejlepších týmů si navíc zajistí místo na MS v Chile.

Přes dva náročné kvalifikační miniturnaje vedla cesta na evropský šampionát této věkové kategorie, kde se čeští hráči představili naposledy v roce 2011. První a poslední medaili (stříbrnou) vybojovali v roce 2006 – to byla éra Tomáše Necida, Tomáše Pekharta či Lukáše Váchy.

Nyní na ni budou chtít navázat borci kolem nejlepšího kvalifikačního střelce Jakub Šašinky, slávistického Alexe Krále a další. „Je naprosto skvělé, že také náš klub má na takovéto akci své zastoupení. Ondrovi přeji, ať se mu daří a kvalitně reprezentuje značku MFK OKD Karviná nejen v Bulharsku,“ prohlásil šéftrenér SCM Petr Gibala s tím, že pro klub je to velmi dobrá vizitka i v návaznosti na to, že A-tým hraje druhou nejvyšší soutěži, zatímco ostatní hráči reprezentují kluby z nejvyšší soutěže. „Z tohoto pohledu klobouk dolů před Ondrou. Zaslouží si být v týmu. V ligovém dorostu, kterému aktuálně patří druhé místo, pracuje velmi dobře. Je tam jeden z nejmladších a přesto je stěžejním hráčem,“ chválí Gibala.

Sám Lingr se na turnaj velmi těší a nemůže se dočkat. V týdnu se celý tým připravoval v pražském Suchdole, v neděli už nabírá letadlem směr bulharský Burgas. „Vše je opravdu na profesionální úrovni. Hotel, zázemí, proběhlo oficiální focení, dorazila televize. Opravdu skvělé," nešetří superlativy karvinský borec. „Naším snem bylo vybojovat postup do Bulharska. To se povedlo a máme hned další. Dostat se mezi šest nejlepších týmů, které si automaticky zajistí účast na světovém šampionátu v Chile. Bude to však nesmírně těžké,“ uvědomuje si Lingr a naráží soupeře v základní skupině – Slovinsko (6.5.), Belgie (9.5.) a Německo (12.5.).

Do čtvrtfinále jdou dva nejlepší. Vybrané zápasy na víc bude přenášet televizní stanice EUROSPORT – věřme, že aspoň jeden zápas našeho týmu tedy v televizi uvidíme. „Všechny týmy mají silné i slabé stránky. Navíc musíte připočíst mládí hráčů. S velkými turnaji nemají žádné zkušenosti. Stát se může cokoliv. Záležet bude na aktuální formě, pohodě i na štěstí,“ poznamenal pro server idnes.cz kouč Václav Černý.

Nominace na ME 2015:

Brankáři: Jedlička Martin (1. FK Příbram), Truksa Filip (FK Mladá Boleslav)

Obránci: Balvín Tomáš (AC Sparta Praha), Chaluš Matěj (Bohemians 1905), Granečný Denis (FC Baník Ostrava), Holík Libor (1. FC Slovácko), Köstl Daniel (AC Sparta Praha), Richter Marek (FK Teplice), Souček Daniel (SK Slavia Praha)

Záložníci: Breda Dominik (FC Hradec Králové), Čermák Marcel (SK Slavia Praha), Král Alex (SK Slavia Praha), Sadílek Michal (1. FC Slovácko), Žežulka Ondřej (SK Slavia Praha)

Útočníci: Lingr Ondřej (MFK Karviná), Šašinka Ondřej (FC Baník Ostrava), Turyna Daniel (AC Sparta Praha), Vaníček Antonín (Bohemians 1905)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905