Generální partner
Světlý režim
24. květen 2015

Arma vyloupila Kovonu, Karviná-Ústí 0:1

Karvinští zakončili jaro v domácím prostředí vůbec první porážkou po stěhování na Kovonu. Přestože hosté hráli v oslabení, stihli tři minuty před koncem rozhodnout díky Melunovićovi.
MFK Karviná
neděle 24.5.2015
0:1
(0:0)

Diváci: 427
FK Ústí nad Labem
Pindroch – Růžička, Kubista, Jovanović, Eismann – Janíček, Daníček – Fiala, Juřena, Puchel (24. Knötig, 85. Panák) – Urgela.
Novák – Vraštil, Vaněk, Rašo, Leibl (71. Šraga) – Peterka – Krátký, Melunović, Králík (75. Seidl), Novotný (86. Pícha) – Veverka.
Branka: 87. Melunović
ŽK: Růžička - Vaněk, Peterka, Veverka
ČK: 72. Vaněk
Rozhodčí: Machálek – Hájek, Antoníček

Komentář

Rekordní bodový součet ze sezony 2010/2011 překonaný nebude. Rozhodl o tom hostující snajpr zapůjčený z Teplic – Alen Melunović. Ten zužitkoval rohový kop a na zadní tyči dotlačil míč za brankáře Pindrocha. Před nejnižší návštěvou sezóny tak domácí poprvé padli.

První poločas nepřinesl kvalitní výkon ani z jedné strany. Jedinou vážnější šanci měl Lubomír Urgela, ale pozdější muž zápasu – hostující gólman Novák mu vyběhnutím zmenšil střelecký prostor. Navíc už ve 23. minutě musel střídat Erik Puchel kvůli zranění, které mu přivodil hned z kraje utkání jeden z hráčů Army.

Po důrazné domluvě v domácí kabině byl druhý poločas o hodně lepší. Nejprve zahrozil Vraštil, který důkladně protáhl Pindrocha, ale potom už úřadovali v bílých dresech domácí hráči. V obrovských šancích se postupně zjevili Jovanović, Urgela, Knötig a Tarczal, který dokonce trefil břevno. Gólman Novák však v ústecké bráně doslova čaroval.

Navíc v 72. minutě musel předčasně do kabiny hostující Vaněk, jenž uviděl od sudího Machálka druhou žlutou kartu. Jenže hosté se v závěru nakonec mohli radovat zásluhou už zmíněného Melunoviće. Těžko říct, zda inkasovaný gól jde na vrub nekoncentrovanosti domácích hráčů, jelikož před rohovým kopem došlo v domácí šestnáctce k ostré výměně názorů obou stran.

Výsledek, který nikdo nepředpokládal, se nakonec stal realitou a Karvinští tak zakončili sezónu domácích zápasů s bilancí osmi výher, pěti remíz a dvou porážek. Jedna přišla s Pardubicemi ještě na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji a ta druhá právě s Ústím na Kovoně.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „První porážka na Kovoně se mi pochopitelně hodnotí špatně. V první půli jsme podali bezkrevný výkon a u některých hráčů jsem postrádal zaujetí jako v předchozích zápasech. Možná jsme tím výkonem urazili štěstí, které se k nám za to ve druhé půli při velkých šancích nepřiklonilo a doslova jsme si koledovali o to, aby soupeř třeba i rozhodl. Ověřili jsme si, že když ubereme na výkonu 5-10%, tak se to nemusí vyplatit."

Hostující trenér Petr Němec: „Teprve třetí venkovní výhra nás těší a aspoň nám daleká cestu domů lépe uběhne. Přežili jsme šance Karviné a využili naši možnost. Navíc do utkání nastoupili dva dorostenci, Rašo dokonce v základu. Jsme maximálně spokojení."

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo