Generální partner
Světlý režim
21. srpen 2009

Fotbalisté chtějí doma uspět

Navázat na předešlé vydařené vystoupení proti pražské Dukle. To je aktuální cíl karvinských fotbalistů, kteří v neděli od 17 hodin hostí Most.

Karvinští fotbalisté v loňském 4. kole soutěže doma Most porazili. „Vzpomínám si na to. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se nám to povedlo i letos,“ podotkl na úvod trenér Karviné Leoš Kalvoda.

Na jeho hráčích bylo v průběhu týdne patrné, jak moc jim spadl psychický balvan ze srdce. Přeci jen, prohrát na začátku sezony třikrát po sobě, to by asi nebylo to pravé ořechové. Jenže po dvou porážkách přišla nečekaná, avšak o to více zasloužená výhra v Praze. A jak důležitá.

„Hráčům i mně osobně se pochopitelně ulevilo. Ono to v nich je, ale když se nám výsledkově nezdařily předchozí utkání, malé pochyby tam mohly být. Naše situace před utkáním s Duklou rozhodně nebyla ideální. Teď si ale mohou hráči o to více věřit a já jsem přesvědčen, že se nám proti Mostu bude dařit více než proti Hradci,“ míní Kalvoda.

Soupeře ze severu Čech už viděl na videu z utkání v Jihlavě a to jej pouze utvrdilo v tom, že se jedná o konsolidovaný, kvalitní a agresivní tým, který se venku prezentuje dobrým výkonem. „Nechci se pořád opakovat, ale ve druhé lize si už opravdu ze soupeřů nevyberete. Každý má svou kvalitu. Most jsem sledoval podrobně a musím hráče připravit na to, že nás nečeká vůbec jednoduchý soupeř,“ upozorňoval dopředu Kalvoda.

Most se na hřištích soupeřů prezentuje zdravým agresivním stylem, okamžitě napadá soupeřovu rozehrávku, v obraně si počíná disciplinovaně. „Pokud proti němu chceme uspět, musíme jít do utkání znovu s pokorou a na hřišti za ním v ničem nezaostat. To znamená přístup, odhodlání, nasazení,“ vypočítával Kalvoda.

Pokud k těmto vlastnostem přidají Karvinští i potřebnou dávku technického umu, čehož jsou jako jedni z mála ve druhé lize schopni, mají velkou šanci na výhru.

Především si ale musí uvědomit, že pro zisk tří bodů se musí něco obětovat. „Na Dukle jsme zahráli opravdu kvalitně. Bylo to o přístupu, bojovnosti a také koncentraci. Věřím týmu, že je schopen takové výkony podávat i nadále. Na jaře se o tom hráči přesvědčili, může to být podobné i nyní,“ burcoval svůj tým trenér Leoš Kalvoda.

A i kdyby se zápas s Mostem dlouho nevyvíjel podle představ, není na místě začít panikařit. „Musíme být trpěliví. Loni se nám začátky dařily, ale kdyby tomu bylo letos naopak, je třeba se obrnit trpělivostí. Rozhodnout můžeme klidně i v 90. minutě,“ podotýká Kalvoda.

Jeho tým by proti Mostu rád odčinil nepodařený zápas proti Hradci Králové, který v Karviné vyhrál 1:0. Lepší pozvánku než vítězství z Dukly svým fanouškům nabídnout nemohl. „Věříme ve značnou diváckou podporu. Chtěli bychom fandům nabídnout dobrý fotbal a samozřejmě naši výhru. Potřebujeme body z Dukly potvrdit a smazat tak Hradec.

Doufáme, že se nám to společně podaří,“ zval diváky do hlediště Městského stadionu v Karviné–Ráji trenér Kalvoda.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo