Generální partner
Světlý režim
4. červenec 2015

Tři góly a vítězství nad Koronou Kielce

Ve svém druhém přípravném utkání zdolali karvinští fotbalisté po gólech Luba Urgely, Mateje Sivrće a premiérově též Ondřeje Lingra omlazeného účastníka polské nejvyšší soutěže 3:2.
Korona Kielce
sobota 4.7.2015
2:3
(1:2)

Diváci: 0
MFK Karviná
Musin - Turzyniecki, Kiercz, Wrześniewski, Sierpina - Aankour, Załęcki (70. Maltulka), Rogala, Kotarzewski (62. Poński) - Przybyła, Fidziukiewicz.
Pindroch (46. Pastornický) - Fiala, Dreksa (63. Moskál), Jovanović (70. Panák), Eismann - Vaněk, Sedlák - Sivrić (63. Leibl), Glaser (46. Lingr), Puchel (46. Zelený) - Urgela (46. Juřena).
Branky: 23. Fidziukiewicz, 84. z pen. Przybyła - 21. Urgela, 30. Sivrić, 49. Lingr

Komentář

Zápas se hrál za tropického počasí v Goslaw Sport Center ve městě Wodzislaw-Slaski. Přítomní přihlížející od místního bazénu viděli zajímavý zápas a dohromady pět branek. Do zápasu od úvodní minuty naskočil kmenový hráč Mladé Boleslavi Matej Sivrić, který poslední půlrok hostoval v ostravském Baníku. Pozici středního obránce stejně jako ve středu zaujal Pavel Dreksa, vedle něj hrál Mihailo Jovanović.

Na první gól se dlouho nečekalo. Po dvaceti minutách přišel dlouhý výkop brankáře Pindrocha, následně míč po autovém vhazování dostal k noze Lubomír Urgela, zbavil se protihráče a zleva rozvlnil síť poprvé. Za dvě minuty Kielce vyrovnaly, když Karvinští včas a pryč neodkoply míč ze svého pokutového území, za což je potrestal Fidziukiewicz.

Po půlhodině však šli Karvinští znovu do vedení. O to se po další rychlé akci z kopačky Petra Glasera, tentokrát z druhé strany, zasloužil pohodlnou střelou novic Matej Sivrić. Do druhé půle udělal trenér Weber čtyři změny. A za pár chvil šli jeho svěřenci do dvoubrankového vedení. Kapitán Eismann zatáhl míč po levé straně, přenechal jej mladému Ondřeji Lingrovi, který křížnou ranou vstřelil svůj první gól za áčko. Nemuselo však zůstat u jediné branky. Za pět minut Zelený naservíroval míč znovu Lingrovi, ten však těsně minul.

Dvacet minut před koncem se ve velké příležitosti zjevil Juřena, ale skvělý reflexivní zákrok vytáhl gólman Korony. Polský tým nebyl ve druhé půli příliš nebezpečný, přesto snížil. Z přísně nařízené penalty se trefil Przybyła. Gólman Pastornický, který do druhé půle vystřídal Pindrocha, směr odhadl, ale na míč nedosáhl. Zbytek zápasu se odehrával bez větších šancí, na obou týmech bylo od sedmdesáté minuty vidět, že toho mají v tropickém počasí opravdu dost. V rámci regenerace tak trenér Weber po utkání naordinoval krátké osvěžení v bazénu.

Vítězné utkání se Jozefu Weberovi hodnotilo pochopitelně dobře. „Se středečním zápasem na Slovácku se náš výkon nedá příliš porovnávat. Měli jsme možnost vidět lepší individuální výkony a hlavně kombinační hru, kterou jsem u hráčů ve středu postrádal, i když tam jsme šli do utkání z plné zátěže. Stejně jako v zimě v případě Lukáše Dudy, tak i teď po premiérovém gólu Ondry Lingra mám radost a věřím, že to pro něj bude povzbuzení do další práce,“ řekl po zápase karvinský trenér.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905