Generální partner
Světlý režim
25. červenec 2015

Postup bez vážnějších problémů, Hranice-Karviná 1:5

Tři údery ze vzduchu a dva po zemi. Karvinští hráči hned pětkrát překonali domácího brankáře a v pohodě tak postoupili do druhého pohárového kola. Dva góly vstřelil Lukáš Budínský, po jednom pak Sedlák, Dreksa a Juřena.
Hranice
sobota 25.7.2015
1:5
(1:3)

Diváci: 220
MFK Karviná
Tomečka - Biskup (81. Vanduch), Chrastina, Čáp, Kalous (69. Žoch), Kundrát, Kuchař, Hanák, Ferenc, Hoffmann (53. Vyka), Šišlák.
Pindroch - Růžička (73. Fiala), Dreksa, Jovanović, Eismann - Sedlák (46. Juřena), Vaněk - Sivrić, Budínský, Zelený (22. Puchel) - Urgela.
Branky: 38. Kuchař - 36. a 43. Budínský, 5. Sedlák, 83. Dreksa, 88. Juřena
Rozhodčí: Dresler

Komentář

Od samotného úvodu bylo zcela jasné, kdo bude po celý zápas na hřišti pánem. Hosté v zelených dresech začali na útulném stadionku v Hranicích zostra a už ve druhé minutě mohl otevřít skóre Lubo Urgela, jenže z otočky minul. Za tři minuty už se mířilo přesně. Centr z levé strany přistál na hlavě Jana Sedláka, který jej pohodlně uklidil do sítě.

V desáté minutě opět skvělá a rychlá akce zleva. Budínský přihrál Eismannovi, karvinský kapitán pak Urgelovi, který míč ještě posunul na Sivriće, který si položil domácího obránce, ale tváří v tvář gólmanovi zklamal. Za pár chvil ze zajímavé pozice vysoko přestřelil Vaněk. Domácí o sobě dali poprvé vědět až v 28. minutě, když jeden z domácích borců prošel sám celé hřiště a gólman Pindroch musel poprvé na zem.

Ve 36. minutě to už bylo o dva góly. Akci z levé strany zakončil přesně hlavou Budínský. Následně však domácí zahrávali vůbec první rohový kop a byla z toho branka, kterou vsítil hlavou nekrytý domácí Michal Kuchař. Od té chvíle byli domácí všude a zle favorizovaným hostům zatápěli, dobrý zákrok na bližší tyči musel předvést Pindroch. Definitivní klid přišel ještě před pauzou, když se podruhé v utkání trefil Lukáš Budínský, tentokrát nohou.

Po změně stran tempo hry opadlo, domácí si zřejmě v první půli sáhli v horkém a dusném počasí na dno svých sil a Karvinští zápas v pohodě kontrolovali. Nakonec však sympaticky hrajícímu domácímu celku, který když zahrozil, tak jen ze standardních situací, přidali v závěrečné desetiminutovce ještě dva góly – nejprve hlavou Dreksa a pět minut po něm i Juřena.

Velkou příležitost ke skórování měl ještě dvacet minut před koncem po krásné Sivrićově uličce Urgela, ale zamířil jen vysoko nad a góly si tak zřejmě schovává až na ligové zápasy. Trenér Jozef Weber byl rád za výhru a tím pádem i za postup do dalšího kola proti Vítkovicím, které vyhrály 1:0 v Petrovicích. „Chtěli jsme do utkání vstoupit rychlým gólem, což se nám podařilo. Prvních dvacet minut bylo výborných, byl tam pohyb i šance. Malinko nás přibrzdil gól domácích, kteří navíc po něm hodně ožili a naopak my zbytečně znervózněli. Druhá půle už byla v pohodě, kontrolovali jsme hru a tempo hry trochu opadlo. Jsme rádi, že máme první kolo úspěšně za sebou a nebylo to takové trápení jako minulý rok v Kozlovicích,“ řekl po utkání hlavní kouč Karviné.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo