Generální partner
Světlý režim
22. srpen 2015

Jan Moravec: Trenér mi řekl, ať jsem připravený

Přinášíme další z rozhovorů s novými tvářemi - tentokrát s Janem Moravcem, který do Karviné dorazil krátce před prvním domácím zápasem proti Vyšehradu a hned elegantně vplul do základní sestavy. Za to se trenéru Weberovi odměnil velmi dobrým výkonem korunovaným gólem.

Honzo, překvapilo vás okamžité zařazení do základní sestavy v zápase proti Vyšehradu?
Dlouho jsem nehrál zápas, naposledy na zkoušce v Liberci. Trenér mi ale říkal, ať jsem připravený. Možná na mě postupem času bylo vidět, že mi docházely síly, ale postupně to bude jen a jen lepší.

V premiéře v karvinském dresu jste nastoupil ve středu zálohy, po vystřídání Sivriće jste se přesunul na kraj. Kde vám to vyhovuje nejvíc?
Buď na kraji nebo na podhrotu. Ale nemám problém ani s krajem obrany. Jsem takový univerzál.

Jak vlastně došlo k dohodě mezi vámi klubem?
Byl jsem v kontaktu s trenérem Weberem. A protože jsem neměl žádnou jinou nabídku, tak jsem kývl. V Bohemce mi sice nabídli novou, ale neprodloužil jsem ji. Chtěl jsem zkusit novou výzvu

Takže do Karviné dorazil třetí klokan do party?
Jo, je to přesně tak (úsměv). Lukáš Budínský i Honza Růžička mi o Karviné referovali. Říkali, že to tady je super. Znám se s nimi dlouho z Bohemky. Neměl jsem důvod jim nevěřit. Navíc znám i trenéra Webera, který nás tři v Ďolíčku vedl.

Ve svém prvním zápase jste se uvedl výborně. Podařilo se vám skórovat , navíc se na vás vyfauloval kapitán Vyšehradu Hendrych.
Ten gól byl nadstandard, za který jsem rád. Navíc hned v prvním zápase, paráda.

Jaký dojem na vás udělali hráči v kabině?
Super, není žádný problém. Mančaft je velmi dobrý a určitě budeme hrát hodně nahoře.

S jakými cíli jste sem přišel?
Chtěl bych samozřejmě postoupit. S Bohemkou se mi to několikrát podařilo, tak proč ne s Karvinou? Staví se tady nový stadion, je to ideální doba.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo