Generální partner
Světlý režim
29. srpen 2015

Karviná udolala Vítkovice na penalty a postoupila dál

Zápas v parádní atmosféře nabídl vše - góly, hezké momenty, emoce a vítěznou tečku v podobě penalt, které proměnilo všech pět karvinských exekutorů. Karvinští otočili poločasové nepříznivé skóre, po přestávce dvěma góly vyrovnali a nakonec oslavili postup do dalšího kola.
MFK Vítkovice
sobota 29.8.2015
po penaltách
2:3
(2:0)

Diváci: 598
MFK Karviná
Ognyanov – Stoica (69. Lukáš), Coufal, Korneta, Dvořák – Taraba (52. Bystrý), Wojnar, Hruzík – Musiol, Kovařík, Mišinský (64. Melcea).
Pastornický - Byrtus (61. Budínský), Dreksa, Tóth, Zelený (69. Urgela) - Duda - Fiala, Lupčo (46. Moravec), Glaser, Puchel - Juřena.
Branky: 33. Kovařík, 39. Taraba - 57. Moravec, 77. a rozhodující pen. Budínský
ŽK: Wojnar, Taraba, Stoica, Melcea (vš. VIT)
Rozhodčí: Machálek – Paták, Peřina

Komentář

Karvinští nastoupili během krátké doby už podruhé na krásném Městském stadionu ve Vítkovicích a opět mohli slavit. Tentokrát to však nebylo tak lehké jako v generálce proti Baníku – Vítkovice totiž nejsou současný Baník. Trenér Weber udělal v základní sestavě hned devět změn. Pouze Dreksa se Zeleným se objevili od začátku i ve středu proti Varnsdorfu.   

Karviná byla jasným favoritem utkání a začátek tomu odpovídal. Hosté byli aktivnější, ale domácí rovněž nebyli nijak pasivní. Evidentně nervózního domácího gólmana poprvé vystrašil Petr Glaser, ale jeho bomba z pětadvaceti metrů skončila těsně vedle. Na druhé straně to pak hlavou zkoušel exkarvinský Mišinský. Poté přišla hluchá pasáž a bohužel góly v karvinské síti po nedůslednosti žluto-černé obrany. V té době hosté hráli bez nápadu a neměli čím domácí tým překvapit.

Nejprve se prosadil Kovařík a za šest minut i Taraba - s oběma pokusy neměl Pastornický moc šancí něco udělat. Minutu před pauzou mohl snížit stoper Tóth, když domácímu brankáři vypadl míč z rukavic, ale nestalo se tak. Do druhého poločasu udělal trenér Weber jednu změnu – Lupča nahradil expres Moravec, což se ukázalo jako výborný tah. Krátce před hodinou hry si právě Jan Moravec vyměnil míč s Juřenou a pohodlně snížil.  Vzápětí přišel na hřiště i Lukáš Budínský a po něm i Lubo Urgela.

Karvinští začali přitápět pod kotlem a domácí byli pod tlakem. Dvacet minut před koncem Tóth hlavičkoval z dobré pozice nad, ale za pět minut už bylo vyrovnáno. Krásně z dálky se trefil Lukáš Budínský. Karviná stupňovala svůj tlak, nechtěla jít do penaltové loterie a opravdu dokonalá otočka skóre nebyla daleko. Juřena z dorážky těsně minul, a tak z protiútoku mohl rozhodnout domácí tým, ale asi klíčový zákrok vytáhl pozdější hrdina – brankář Martin Pastornický.

Tři minuty před koncem to zkoušel bombou ještě Puchel, a přestože byl míč tečovaný, domácího brankáře nepřekvapil. S koncem zápasu se stupňovala i agresivita domácích, kteří evidentně nestačili a doslova mleli z posledního. Všechno vyústilo v hrubý zákrok na Petra Glasera, který atak na kotník jednoho z domácích fotbalistů naštěstí přežil bez úhony. Sudí Machálek viníkovi ukázal pouze žlutou kartu, s čímž vehementně nesouhlasila karvinská lavička a strhla se menší mela.

V následných penaltách si už hostující favorit počínal suverénně. Všech pět borců – Moravec, Puchel, Urgela, Fiala a Budínský byli přesní. Když navíc ve třetí sérii lapil Pastornický pokus Kornety a Budínský s přehledem proměnil pátou penaltu, bylo jasno. 

V dalším kole Mol Cupu čeká na svěřence Jozefa Webera výlet do Rýmařova. Tam se bude hrát nejspíš ve středu 23. září od 16:30 hodin. „Velmi dobrý zápas před skvělou kulisou, čtyřmi góly a s penaltovým rozstřelem, to se muselo líbit. Jsme rádi za postup, i když mám výhrady k některým pasážím naší hry. Nasazení našich klíčových hráčů se ukázalo jako dobrý tah, přesto jsem chtěl od začátku dát šanci méně vytěžovaným hráčům. Co se týče penalt, tak ty se nedají natrénovat, vždy to je loterie. I proto mám radost, že jsme všechny proměnili,“ zhodnotil utkání trenér Jozef Weber.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo