Generální partner
Světlý režim
30. září 2015

Pavel Kamesch: Je radost s nimi spolupracovat

Trenér karvinských brankářů má rovněž velkou zásluhu na skvělé sérii Branislava Pindrocha, který už neinkasoval 712 minut v řadě. Pavla Kamesche také těší panující atmosféra mezi jeho třemi svěřenci.
V čem tkví Braňova málo uvěřitelná, ale o to víc úchvatnější, série bez obdrženého gólu?
Především je to kolektivní úspěch, založený na perfektní defenzivní práci. Ale samozřejmě i Braňo na tom má velkou zásluhu a zaslouží si to. Stojí za tím tvrdá práce na trénincích, kde všichni brankáři opravdu makají. 

Jak tato úspěšná série těší vás, šéfa brankářského týmu?
Pochopitelně moc a strašně to Braňovi přeju. Všichni víme, že práce zatím v jednotlivých zápasech moc neměl, ale o to je to náročnější na psychiku. Hlava dělá opravdu moc. Po utkání s Třincem, kdy opravdu nemusel ani jednou zasahovat, mi řekl, že paradoxně se cítil nejvíc unavený. Je obtížné se koncentrovat, když soupeř není schopný vystřelit a brankář pořád čeká, kdy už konečně na něho přijde nějaká střela a připíše si úspěšný zákrok. Rovněž mě těší, že nemá výkyvy a vysílá směrem dopředu signál, že mu tým může naplno důvěřovat. To je ohromně důležité.

Vybavíte si ze své kariéry podobně úspěšnou sérii?
Ale ano, jednou v Senici. Neskutečnou sérii, už nevím, kolik to přesně bylo minut bez gólu, tam měl Petr Bolek - současná dvojka za Matúšem Kozáčikem v Plzni.

Jaký vůbec je v Karviné brankářský kolektiv?
Velmi dobrý. Ať už v zimě, kdy jsem přišel a byl tady ještě s Martinem Pastornickým i Martin Lipčák, anebo teď, kdy brankářskou dvojici doplnil Jakub Andrejko. Kluci si navzájem přejí a respektují, že Braňo je jednička. Oba musí nadále makat a čekat na šanci. Bohužel pro brankáře je na hřišti pouze jedno místo.

Asi se shodneme, že je důležité mít jasně určeno, kdo je jedničkou, že?
To stoprocentně. Pak už je to na samotném brankáři, aby svou roli zvládl a potvrdil oprávněnost gólmana číslo jedna, protože v každém týmu chtějí další brankáři taky chytat. Každý má svojí motivaci a všechny to tak žene dopředu. 

Hraje nějakou roli, že vy i Braňo jste Slováci?
Vůbec ne. Já si ani tady v Česku nepřipadám, že jsem v cizině. Vždyť jsme dlouho byli jeden národ.

Máte v brankářském týmu nějaký společný cíl?
Jasně! Braňa se snažím udržovat a stále posouvat dál. Musí být jedničkou se vším všudy. A Martina Pastornického s Kubou Andrejkem se snažím co nejdřív dostat na úroveň jedničky. Všichni tři jsou poctiví, pracovití a je s nimi radost spolupracovat. A největší radost trenéra brankářů? Mít všechny gólmany na stejné úrovni (úsměv).

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo