Generální partner
Světlý režim
12. říjen 2009

Devatenáctka si poradila s jedním z favoritů soutěže

Vysokým rozdílem vyhrála devatenáctka další utkání Moravskoslezské dorostenecké divize, a po devátém kole je již skoro jasné, že se o postup popere pouze s Opavou. Ta znova nezaváhala a drží si dvoubodový náskok nad naším týmem. Přinášíme Vám výsledkový servis dorostu a mládeže.

MFK Havířov - MFK OKD Karviná U19 0:5 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 1. Večeřa, 26. Škuta, 49. Koutný, 72. Wojaczek, 84, Poštulka

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Večeřa, Janík, Žebrok, Nowinski - Koutný (77. Jaskolski), Škuta (39.Setlak), Puškáč, Timp (73. Papuga) - Jaworski (61. Wojaczek), Poštulka

Ostrava Jih – MFK OKD Karviná U18 1:1 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 15. Kaša

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Ochodek, Sznapka, Sznapka, Varga –Zahatlan, Lukosz (53. Mleziva), Stračánek, Mašlej (77. Skoč) - Beránek, Kaša (59. Žídek)

V utkání jsme byli od začátku lepším mužstvem, ale opět jsme doplatili na neproměňování šancí. V prvním poločase jsme dokázali vsítit branku z rychlého brejku, ale další příležitosti jsme již nedokázali proměnit. Stejný obrázek byl i ve druhém poločase, kdy jsme hned na začátku měli další tři vyložené příležitosti. Ale skórovat dokázal z nahodilé příležitosti soupeř. Po obdrženém gólu jsme se snažili vstřelit vítěznou branku, bohužel zakončování bylo opět zbrklé a nepřesné. V tomto utkání jsme měli jasně na vítězství.

MFK Havířov – MFK OKD Karviná U17 2:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Dančík, Stanowski, Maryniok, Kupczak - Gorniok, Otisk (65. Nowak), Roman (63. Šiška), Seget - Marek (17. Doležal), Legierski

Soupeř předvedl velice kvalitní výkon, hlavně v obranné fázi. Velice brzy šel do vedení (v 9. minutě) a po té na nás čekal v bloku a vyrážel do nebezpečných protiútoků. My jsme se snažili kombinovat, ale nebyli jsme schopni přizpůsobit se těžkému terénu. Když už se nám povedlo přiblížit se k brance soupeře, zastavilo nás ofsajdové postavení... Na začátku 2. poločasu jsme byli blízko vyrovnání, ale Seget přestřelil branku ze 7metrů... V 50. minutě se odrazil míč před pokutové území a havířovský hráč krásnou střelou skóroval - prohrávali jsme 2 :0. Chlapci se neustále snažili vstoupit do utkání a s výsledkem něco udělat. V 60. minutě jsme konečně vsítili branku, bohužel k překvapení nás všech se pískalo opět postavení mimo hru a gól nebyl uznán... I přesto, že jsme tentokrát vyšli bodově naprázdno, herně jsme určitě nepropadli a chlapci zaslouží pochvalu za neúnavnou snahu hrát a o něco se pokusit. Utkání ukázalo, že máme v určitých směrech rezervy. Nejlepšími hráči v tomto utkání byli Legierski a Górniok, kteří předvedli nadprůměrný výkon. Velkou ztrátou je zranění Jirky Marka.

Ostrava-Jih – MFK OKD Karviná U16 2:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 46. Owczarzy, 66. Hampl, 71. Helvín

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Káňa, Dančík, Malatinský, Toman (67. Bizoň) - Hanzel, Blaho, Černoch (59. Hampl), Vlček - Chajdák (41. Helvín), Owczarzy

Sehráli jsme velice náročné utkání na těžkém terénu. V první půli jsme sice měli územní převahu, ale naše akce končily většinou na hranici pokutového území. Měli jsme málo odvahy a důrazu. Výjimkou byly šance Chajdáka, kdy dvakrát nedoskočil na dobrý centr z pravé strany a hlavičkoval mimo, a střela Černocha. Gól jsme dostali po chybě v obraně, když jsme dvakrát za sebou nedorazili hráče a soupeř se dostal do vyložené šance, kterou proměnil. Už šest minut po změně stran se nám po rohu podařilo Owczarzym vyrovnat. Gól nás "nakopnul" a hráči vystupňovali úsilí. Naše akce byly přímočařejší, přesnější a dokázali jsme častěji dostat míč před branku soupeře. Odměnou byla vedoucí branka Hampla po krásné akci Vlčka s Hanzelem a pět minut nato vedení pojistil po skrumáži před brankou Helvín. Na kolena sraženého soupeře jsme sami dostali zpět do zápasu, když jsme neuhlídali nejlepšího hráče soupeře a ten po samostatné akci minutu po našem třetím gólu snížil. V poslední minutě zahrával soupeř roh a Vlček odhlavičkoval míč z brankové čáry. Všichni hráči si zaslouží pochvalu.

MFK OKD Karviná U15 - FC Baník Ostrava 0:1 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Mencel, Cienciala, Kloda, Berešík - Šlampiak, Wenglorz (60. Vala), Uher, Siekiera - Kurušta (36. Sivák),Gabrysiak (49. Kubiš)

Do utkání vstoupili hráči až s přílišným respektem ze soupeře. Ten byl sice fotbalovější, ale právě ustrašenost našich hráčů mu pomáhala, aby nás přehrával. A také mu stačila ke vstřelení vítězné branky naše jediná chyba v 15. minutě. Hra se sice po gólu vyrovnala, ale do šance jsme se i díky nepřeným přihrávkám nedostali.

MFK OKD Karviná U14 - Dolní Benešov 2:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 30. Molnári 64. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Moskál, Szkuta, Leibl, Zeisberger - Chmelař (52. Hubáček), Jadamík (47. Svoboda), Molnári (65.Iliadis), Cileček (61. Kurz) – Puchel, Chnúrik

Utkání ovlivnil těžký terén, který spíše nahrával hostujícímu týmu. Úvod zápasu jsme prospali, na hostech byla vidět větší chuť do hry. Postupem času jsme začali hrát svoji hru a odměnou byla ve 30. minutě branka po ose Cileček, Jadamík, Leibl, Chnúrik, po níž přízemní střelou k tyči prostřelil brankáře Molnári. Do 2. Poločasu jsme nastoupili aktivně s cílem vstřelit další branku. To se nám nakonec podařilo 6 minut před koncem Chúrikem.

FK Baník Albrechtice - MFK OKD Karviná C starší 2:5 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: 31. a 40. Sivák, 22. Kloda, 48. Gabrysiak 55. Sivák

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa (65. Konopka) - Šťastný (60. Gašo), Šipula, Cienciala, Kloda - Šlampiak (65. Dičík), Derík, Vala, Macko (50. Tomeček) – Gabrysiak, Sivák (65. Bouřa)

MFK OKD Karviná U12 - Dolní Benešov 6:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 41. a 50. Hujo, 1. Štěrba, 36. Jóba, 52. Zeisberger 59. Michalidis

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Jóba, Pavlica, Berešík, Hujo - Michalidis, Štěrba, Zeisberger, Hrkel´ - Tancoš (30. Bílek), Špaček

Toto utkání jsme odehráli dle současných možností. Konečně jsme začali proměňovat vyložené šance. Výsledek po prvním poločase (1:1) nebyl nijak optimistický, ale ve druhé půli jsme dokázali zužitkovat naši územní převahu a utkání jsme zaslouženě vyhráli. O to více si ceníme vítězství, protože v současné době nás trápí veliká "marodka" a chybí nám téměř celá "osa" základní sestavy.

FK Baník Albrechtice - MFK OKD Karviná C mladší 7:2 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 53. Kielkowski, 58. Lotter

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček (30. Kucza) - Jung (45. Przybyla), Michalička, Fojcik, Nachtman - Galusek, Szkutek, Gasior, Olšák (30. Bobčák) - Kielkowski, Skalka (50. Lotter)

Zápas rozhodly špatné vstupy do obou poločasů. Ale i přesto nutno uznat, že soupeř byl ve všech směrech lepší. Za zmínku stojí výkon brankáře Němečka, který odchytal první půli výborně a zabránil dalším minimálně sedmi brankám v naší síti.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo