Generální partner
Světlý režim
18. říjen 2015

První porážka v sezóně, Sigma B-Karviná 2:1

Jednou to přijít muselo! Svěřenci Jozefa Webera jedou z Olomouce s prázdnou a vůbec poprvé v letošním ročníku Fotbalové národní ligy poznali hořkost porážky.
SK Sigma Olomouc B
neděle 18.10.2015
2:1
(1:0)
Andrův Stadion
Diváci: 253
MFK Karviná
Spurný – Texl, Šindelář, Štěrba, Jemelka – Hladík (74. Schmidt), Ševčík P., Habusta, Kalvach, Falta (89. Svozil – Malec (83. Rolinc).
Pindroch – Růžička, Dreksa, Jovanović, Eismann – Sedlák (71. Juřena), Šisler – Moravec, Budínský, Sivrić (46. Puchel) – Urgela (46. Fiala).
Branky: 28. Falta, 87. Habusta - 73. Budínský
ŽK: Kalvach, Texl (OL.)
Rozhodčí: Zelinka – Antoníček, Boček

Komentář

Očekávaná sestava hráčů ve žluto-černé kombinaci vyběhla na trávník Androva stadionu i za velmi hlasité podpory hostujících fandů. Od samotného úvodu byli svěřenci Jozefa Webera aktivnější – vybojovali si rohový kop a pak Šisler perfektně vyslal do úniku Urgelu. Toho však zastavil čistě domácí Šindelář.

Po čtvrthodině vystrčili růžky i domácí. Před Malcem odvracel na poslední chvíli Růžička. Z následného rohu nejprve zázračně na břevno vyrazil míč Pindroch, dorážka do sítě v podání Malce už byla naštěstí z ofsajdu. V 26. minutě pak karvinský gólman zlikvidoval včasným vyběhnutím střelu Texla, která by se dala nazvat tutovou šancí.

Bohužel o dvě minuty později Falta z přímého kopu na bližší tyč překonal Pindrocha a Sigma šla do vedení. Po pár klidných minutých střelec prvního gólu poslal míč ve vápně na Malce, ale obrana hostů zareagovala včas. Z protiútoku pálil nebezpečně Šisler a gólman Spurný měl s jeho pokusem plno práce. Krátce před přestávkou Karvinští předvedli hezkou rychlou akci, kterou jen střelou do brankáře zakončil Jan Moravec. Vzápětí po Růžičkově centru protáhl Spurného hlavičkující Sivrić. Štěstí zkoušel z třiceti metrů ještě Budínský, ale mířil těsně nad branku.

Do druhé půle udělal trenér Weber hned dvě změny. Urgelu se Sivrićem nahradili Fiala a Puchel. Sigma B přesto začala tak, jak hrála už v první půli. Nejprve Pindroch musel vyrazit dělovku Falty a za pár chvil po přečíslení skvělým obranným zákrokem zabránil pohromě po střele Ševčíka stoper Jovanović. Potom už aktivitu přebrali hosté, ale i přes řadu postranních centrů či rohových kopů se do vážnější šance nedostali.

Karvinští se dočkali vyrovnání v 73. minutě, když osamocený Lukáš Budínský natáhl z dvaceti metrů a přesně umístěnou střelou k tyči srovnal stav utkání na 1:1. Stejný hráč pak ještě zkoušel štěstí do protipohybu domácího brankáře, ale střela postrádala razanci. Hostům z Karviné narostla křídla, bylo jich plné hřiště, ale rozhodující gól padl bohužel na druhé straně – Habusta prošel půlku hřiště a tvrdou ranou poslal rezervu Sigmy do vedení a zároveň rozhodl o první porážce hostů v průběhu této sezóny.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Augustin Chromý: „V těžkém utkání ukázali hosté svou kvalitu, my jsme v některých pasážích hráli až na hranici sebeobětování. Je to vybojované vítězství, které je pro nás povzbuzením do další práce.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Prohráli jsme naprosto zaslouženě, protože naši ofenzivní hráči byli hlavně v první půli, nebojím se použít to slovo, až tragikomičtí. Po přestávce jsme se zlepšili, ale nějakou vyloženou šanci jsme si nevypracovali. Po vyrovnání jsem věřil, že zápas otočíme, ale nestalo se. Mladí domácí hráči šli hladově za rozhodujícím gólem, zatímco my nikoliv.“ 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905