Generální partner
Světlý režim
12. listopad 2015

Brankář Pastornický: Čekám na šanci a makám

V bulletinu, který vyšel u příležitosti domácího utkání s Ústím nad Labem, vyšel rozhovor s gólmanem Martinem Pastornickým. V celé podobě jej přinášíme i tady na webu.

Plnohodnotný člen A-mužstva a zároveň brankář číslo dva. To je mladý Martin Pastornický, jeden z důležitých členů bronzové dorostenecké party z minulé sezóny. Nyní si každý den už půl roku zvyká na mužský fotbal – v Karviné i divizních Petrovicích. 

Jaký je první půlrok v čistě dospělém fotbale?
Kvalitativně neporovnatelný s tím dorosteneckým. Jsem moc rád, že mi mojí pozici ulehčují kolegové brankáři Braňo Pindroch a Kuba Andrejko. Zapomenout samozřejmě nesmím ani na Martina Lipčáka, který odešel během letní přípravy. Jsme dobrá parta dohromady s trenérem Pavlem Kameschem.

Těžíte z brankářských tréninků i v zápasech?
Samozřejmě. Zaměřujeme se hlavně na sílu a obratnost. Musím říct, že se celkově cítím lépe. Máme kvalitní tréninky.

Každý gólman chce chytat, vy to máte Kubou Andrejkem obtížnější v tom, že Braňo Pindroch má formu. Přesto jste odchytal dva pohárové duely. Především ten s Mladou Boleslaví jste si musel užít, ne?
Bylo to skvělé, i když jsem se těšil na Milana Baroše. Bylo by fajn mu něco chytit. Musím se ale přiznat, že jsem ani nebyl nervózní. Nervozita na mě dolehla až po přestávce, to už nebylo optimální. Každopádně jsem si zápas užil, proti prvoligovému týmu se nehraje každý týden. Škoda toho obdrženého gólu, ale Chramosta to trefil parádně.



Jak jste byl spokojený s vlastním výkonem?
To musí posoudit jiní, ale sám za sebe jsem rád, že jsem nevyhořel (smích).

Směřují už vaše myšlenky k 24. listopadu, kdy se hraje v Mladé Boleslavi odveta? Budete znovu chytat?
Tak to vážně netuším. Je možné, že do brány půjde Kuba Andrejko. Budu čekat na šanci a pořádně trénovat.

Zápasovou praxi si udržujete vypomáháním v Petrovicích, protože divizní Lokomotiva je karvinskou farmou. Kolik zápasů jste tam na podzim odchytal?
Čtyři. Ten poslední, tuším, den po zápase s reprezentací do 20 let proti Karviné. Jsem rád, že se nějak udržuju v zápasovém zatížení a nesedím pouze na lavičce. To je důležité.  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo