Generální partner
Světlý režim
3. prosinec 2015

Třináctka zvládla dvě utkání na velkém hřišti

Poprvé na hřišti klasických rozměrů v počtu 10+1 a hned dvě vítězství. Mladší žáci U13 odehráli dva přípravné zápasy v Opavě proti polské Raciborzi a domácím. Výsledky? 5:2 a 3:2.
Polská Raciborz U14 na poslední chvíli nahradila olomouckou Sigmu, která nakonec toto přípravné dvojutkání odřekla. Každopádně oba zápasy hráčům ukázaly, že přechod z menšího na větší hřiště není až tak jednoduchý. „Snažili jsme se prezentovat náročnou kombinační hrou, kluci některými skutečně fotbalovými akcemi překvapovali dokonce i sami sebe,“ vykládal jeden z trenérů Daniel Osička. 

Starší a zkušenější soupeř z Polska sice karvinské hráče silové v prvním utkání převyšoval, ale ti tuto nevýhodu kompenzovali svou fotbalovostí a nasazením. „Soupeře přehrávali a vytvářeli si spoustu gólových příležitostí, které nedokázali využívat. I přesto skončil zápas našim vítězstvím 5:2,“ řekl k tomuto zápasu Osička s tím, že hattrickem se blýskl Matyáš Molitorisz a dvakrát skóroval Vojtěch Kadlíček. 

Ve druhém utkání s SFC Opava se jednalo o výsledkové více vyrovnané utkání. Domácí se také snažili prosazovat fotbalovostí, než silou. „Což se také projevilo na samotném pohledném utkání, k jehož vysoké kvalitě přispěli i naši kluci. Zápas nakonec skončil našim vítězstvím 3:2, kdy jsme opět nevyužili mnoho šancí a dokonce trefili tyč úplně prázdné brány po krásném rozebrání obrany,“ uvedl trenér Osička. 

Gólově se opět prosadili Molitorisz s Kadlíčkem, první jmenovaný hned dvakrát. „I přes nedostatky v koncovce musíme chlapce pochválit i s ohledem na skutečnost, že se jednalo o první přípravná utkání na hřišti větších rozměrů. Nezbývá než doufat, že podobné výkony budou podávat i v jiných zápasech, třebaže se nepovede zvítězit. Důležité je prezentovat se kvalitní kombinační hrou bez ohledu na výsledek,“ zakončil Daniel Osička.

Unia Racborz U14 – MFK OKD Karviná U13 2:5 (1:2)
B: Molitorisz 3, Kadlíček 2

SFC Opava U13 – MFK OKD Karviná U13 2:3 (1:1)
B: Molitorisz 2, Kadlíček 1 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo