Generální partner
Světlý režim
5. leden 2016

Jozef Weber: Musíme najít pravého obránce

Dlouhá zimní příprava odstartovala v pondělí 4. ledna. Trenér Jozef Weber v prvním rozhovoru v novém roce zavzpomínal na přípravu během své aktivní kariéry, poděkoval Janu Růžičkovi za rok a půl odvedené práce a řeč přišla i na Ondřeje Lingra či potenciální posily.
Začátek zimní přípravy se nesl v nepříjemném mrazivém počasí, v úterý k tomu všemu ještě napadl sníh. Co k tomu říct, když v prosinci panovalo jarní počasí?
To si nevyberete. Je leden a to k tomu patří. Tento týden ale máme teprve zahajovací, takže to není nic hrozného. Ostrá příprava začne od pondělí.

Jak jste byl na tom během aktivní kariéry se zimní přípravou vy?
Nebyl jsem výjimkou, také jsem ji nemusel. Posledních osm let kariéry jsem navíc strávil v Jablonci a tam byla teprve zima. A hlavně plno sněhu (úsměv). Ale je všeobecně známo, že klukům právě leden ubíhá pomalu, je to určitě nejneoblíbenější měsíc z celého roku.

Máte v plánu stejný model přípravy jako loni? To znamená tvrdší a náročnější leden a v únoru se už budou pilovat herní věci?
Ano, přesně tak. Ale protože tým je spolu už delší dobu, tak od některých věcí upustíme a naopak se budeme věnovat například součinnosti. A to už v lednu!

První přípravný duel přijde na řadu až 16. ledna. Takhle jste to chtěl nebo vám vypadl soupeř?
Hrát jsme chtěli, ale nesehnali jsme adekvátního soupeře. Ale vůbec z toho neděláme vědu. Ono těch jedenáct přípravných zápasů je dostačujících, vyzkoušíme pár hráčů. Měli by dorazit na začátku druhého týdne přípravy, takže v pondělí.

Jediný potvrzeným odchodem je prozatím člen základní sestavy Jan Růžička. Jak velký je to problém i s ohledem zpět na podzimní část, ve které obrana šlapala na tisíc procent?
Musím říct, že jsem hlavně rád, že změn je čím dál tím méně. Co se týče Růži, tak je to bezpochyby ztráta, ale jeho rozhodnutí respektujeme. Během svého angažmá tady v Karviné se vypracoval v jednu z opor, byl oblíbený u fanoušků a měl i důležité slovo v kabině. Tímto bych mu chtěl za odvedené služby poděkovat.

Znamená to tedy, že budete shánět pravého beka?
Ano, na tomto postu nás během zimy čeká největší hledání.

Naopak se na prvním tréninku hlásil nejlepší střelec týmu Lukáš Budínský. Vnímáte to jako plus, že celou přípravu absolvuje tady? Přeci jen minulou zimu začal v Bohemce.
Určitě je to plus a taky jsem klidnější (smích). 

Do přípravy se s vámi, stejně jako v létě, zapojil Ondřej Lingr. Bylo to tím vydařeným podzimem?
To bych ani neřekl. Ondra je šikovný kluk a věřím, že se prosadí do kádru a půjde třeba ve šlépějích Erika Puchla, který v tomto věku už tuším naskakoval do zápasů. Nyní Erik patří mezi dvanáct třináct hráčů, kteří pravidelně nastupovali během podzimu ve FNL. Správně bylo řečeno, že Ondra s námi absolvoval část letní přípravy, pak se to zkomplikovalo díky jeho účasti v reprezentaci. Samozřejmě mezinárodní konfrontace je potřeba, bohužel s ohledem na druhou ligu, která nemá reprezentační přestávky, je to trochu nešťastné. Věřím, že se o místo v kádru popere!

V pondělí trenér mistrovské Plzně v žertu prohlásil, že by si do kádru přál Zlatana Ibrahimoviče z PSG. Máte vy vysněného hráče?
(úsměv). Když budu realista, tak si nejvíc přeji, abychom udrželi Joviho. Uvidíme, jak to dopadne. Pokud by se to podařilo, tak pak by to chtělo pravého obránce a jednoho kvalitního ofenzivního fotbalistu. Pak bych byl spokojený.

Zalovíte opět po hráčích ze Synot ligy, která startuje už druhý únorový víkend, tedy o tří týdny dřív než Fotbalová národní liga?
Ano, máte pravdu. Už teď jsme ve střehu. Tím, že se kádr stabilizoval, tak to bude maximálně o jednom dvou kvalitních hráčích. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo