Generální partner
Světlý režim
30. říjen 2009

V sobotu hornické derby. FK Baník Sokolov – MFK OKD Karviná

Zítra se v Sokolově odehraje derby dvou hornických měst. A nečeká nás nic jednoduchého. Domácí okupují v této chvíli čtvrtou příčku tabulky a rádi by potvrdili svoji formu ziskem tří bodů.

Od prvních kol atakují sokolovští vrchní příčky tabulky. Hned v prvním kole si zastříleli a odnesla to rezerva pražské Sparty. Po brankách Duchniče, Podrazkého, Čady a Nádeníčka se baníkovci radovali ze zasloužené výhry 4:1.

V druhém kole zajížděl Sokolov na hřiště nováčka z Vlašimi. A ten se ukázal jako velmi vyrovnaný soupeř. Přestože vlašimští dvakrát vedli, své vedení neudrželi a utkání skončilo remízou 2:2.

V dalších dvou kolech se náš zítřejší soupeř představil na domácí půdě. A jejich protivníky byla severomoravská mužstva. Jako první zavítalo do Sokolova družstvo Vítkovic. Vítkovickým se dařilo sedmdesát minut držet vyrovnané skóre. Jenomže potom přišla penalta, kterou proměnil Podrazký. Do konce zápasu už žádná branka nepadla a Baník si mohl připsat další tři body.

O týden později se na dlouhou cestu na západ Čech vydali hráči Třince. A stejně jako Vítkovice, i oni museli smeknout klobouk před sokolovskými hráči. Domů se totiž vraceli s nepříznivým výsledkem 2:0.

Po tomto zápase se hornický tým pro změnu vydal na druhý konec republiky – do Opavy. Ve druhém venkovním zápase si Baník Sokolov vedl stejně úspěšně jako v tom prvním. Jen s tím rozdílem, že tentokráte nevstřelil branku a na Městském stadionu v Opavě se zrodila plichta.

V dalším kole se hrálo hornické derby FK Baník Sokolov – FK Baník Most. Přestože domácí byli favoritem utkání, nakonec byli rádi za remízu 1:1.

Chuť si sokolovští spravili hned v dalším zápase. Dukla Praha se ukázala jako vlídný hostitel a dovolila svému soupeři, aby ji nasázel tři branky.

Zato o týden později přišlo v Sokolově rozčarování z první podzimní porážky. Tu jim uštědřil Hradec Králové, který dokázal otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Baník prohrál 1:2.

V 9. kole se sokolovští představili v Čáslavi. Domácí Zenit na ně vyrukoval se stejnou taktikou jako na náš tým, ale hosté se nenechali zaskočit. Díky brance Nádeníčka se radovali z výhry 0:1.

Jenomže v dalším utkání hraném v domácím prostředí nestačili na Zlín. Zlínští dokázali vstřelit dvě branky, zatímco Baníkovci ani jednu.

Zvednout sebevědomí si chtěl Sokolov v Hlučíně. Jenže nakonec museli být rádi za bezgólovou remízu, která se nerodila lehce díky vyloučení Čady.

Sokolov si vše vynahradil v dalším zápase. Na svém trávníku hostil Vysočinu Jihlava a diváci viděli brankové hody. Konečné skóre znělo 5:1.

V posledním odehraném zápase se sokolovským nedařilo. Na stadionu Viktorky Žižkov díru do světa neudělali a prohráli 3:1.

V zítřejším zápase se budou muset oba týmy vypořádat s absencí několika hráčů základní sestavy. Na straně Karviné bude chybět vykartovaný Martin Opic, a zranění Čeman, Buryán a Slončík. V domácím týmu se neobjeví na trávníku vážně zraněný Knakal . Duchnič si pro změnu nezahraje kvůli obdržené červené kartě v posledním utkání.

Hornické derby má výkop v 10:15 a vy ho můžete sledovat v on – line přenosu: http://www.onlajny.cz/detail.php?id=5421&hra=fotbal

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FK Baník Sokolov ve druhé lize: 0 – 1 – 1. 3:6

Nejlepší střelci:

Karviná: 6 – Opic, Mišinský, 2 – Pontus, 1 – Juroszek, Hoffmann, Pavlík, Jursa, Ficek, Milosavljev,

Sokolov: 3 – Duchnič, Podrazký, Nádeníček, Knakal, Čada, 2 – Vaněček, 1 – Kura, Dejmek, Hanzlík, Pilař

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 626 diváků

Sokolov: 1 851 diváků

Kursy:
Tipsport (1,93 –3,2 – 3,6), Chance (1,85 – 3,2 – 3,85), Fortuna (1,95 – 3,15 – 3,56), Maxitip (1,9 – 3,2 – 3,67), Sazka tip (1,85 – 3,2 – 3,7), Synot tip (1,85 – 3,2 – 3,9)

MFK OKD Karviná – FK Baník Sokolov 1:4 (0:3)

Branky: 57. Rýdl - 6., 37. a 52. Jirouš, 28. Podrazký. ŽK: Richter, Ficek - Hrabáč, Šmerda. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Slavík. Počet diváků: 2308

MFK OKD Karviná: Kučera - Hoffmann (46. Milosavljev), Gill, Buryán, Brezničan - Macek, Ficek (71. Jursa), Rýdel, Juska - Richter (46. Sourada), Juroszek

FK Baník Sokolov: Ilizi - Kaplan, Hrabáč, Knakal, Čupr (46. Šmerda) - Podrazký, Čada (77. Javorský), Pilař, Vaněček - Jirouš, Salák (64. Procházka)

.

FK Baník Sokolov - MFK OKD Karviná 2:2 (1:2)

Branky: 38. Vaněček, 74. Jirouš – 1. Milosavljev, 26. Slončík. ŽK: Jirouš, Duchnič, Podrazký – Milosavljev . Počet diváků: 1420

FK Baník Sokolov: Ilizi - Podrazký, Jandík, Knakal, Čupr - Vaněček (90. Habai), Salák (67. Kura), Šmerda (60. Pilař), Hanzlík - Jirouš, Duchnič

MFK OKD Karviná: Kučera – Jursa, Čeman, Buryán, Staš – Ficek (63. Sourada), Dittrich, Slončík, Milosavljev (74. Tchami) – Opic, Mišinský (90. Diviš)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo