Generální partner
Světlý režim
5. březen 2016

Weber: Tří bodů si ceníme, mrzí mě zranění Šislera

Nebezpečný úvodní jarní soupeř je z cesty! Vítězství je však vykoupeno zraněním defenzivního štítu, což přidělává trenérovi vrásky. Jinak měl slova chvály na hráče i fanoušky, kteří dorazili do hlavního města. Zmínil také, proč jeho syn dostane pouze menší porci nedělního oběda.

Trenére, jaké je vaše hodnocení jarní premiéry?
Převážně pozitivní, hlavně díky prvnímu poločasu. Mrzí mě jen dvě věci – nepřidali jsme třetí gól a zranil se nám Jan Šisler. To je velká nepříjemnost na startu druhé poloviny sezóny. Po přestávce se hra vyrovnala, domácí si vytvořili navíc dvě velké šance. Kdyby jednu proměnili, bylo by nám hodně horko. Ale vítězství si hodně ceníme, protože Vyšehrad kvalitně posílil a určitě potrápí ostatní týmy Fotbalové národní ligy.

K třetímu gólu v první půli opravdu nebylo daleko. Narážíte na tutovou šanci Erika Puchla?
Přesně tak. Na to se opravdu musím podívat, protože v ten moment by bylo po zápase a mohlo to být lehčí.

Agresivita Vyšehradu byla někdy až za hranou. Bylo to podle vás způsobeno frustrací z rychlého dvoubrankového manka?
Od začátku na nás domácí vyrukovali s tvrdší hrou, což je v pořádku pokud je to v rámci fair play. Zákrok loktem na Šislera však do této kolonky rozhodně nepatřil a navíc nebyl oceněn ani kartou!

Velmi dobrý zápas odehrál Jan Moravec, který slušně větral domácí zadáky. Je to přesně to, co po něm vyžadujete?
Ano, ano. Chtěli jsme využít jeho rychlosti a to se nám podařilo. Celkově se mi líbila souhra obrany se záložní formací. Ale potěšil mě výkon celého mužstva, bylo z něj totiž cítit respekt a odhodlání nezopakovat loňský Kolín. Teď to chce jen zopakovat i za týden proti Frýdku-Místku.

Toto vítězství je ideální pozvánkou pro fanoušky, že? Navíc někteří z nich vás přijeli podpořit i do Prahy.
Byli skvělí a i pražští diváci byli zřejmě překvapení z této podpory. Hned po závěrečném hvizdu jim šli hráči poděkovat. A tímto jim děkuji i já. Věřím, že se všichni v ještě hojnějším počtu potkáme na Kovoně.

Posunuli jste se na druhé místo v tabulce o pět bodů za Znojmo. Ale mohlo to být jen o tři, kdyby váš syn v pátek ve druhé minutě nastavení nerozhodl utkání proti Ústí nad Labem. Čeká ho menší porce nedělního rodinného oběda?
(smích) Jako táta jsem samozřejmě rád, ale po pracovní fotbalové stránce by samozřejmě bylo lepší, kdyby ten jeho gól znamenal třeba remízu. To se však nestalo, takže dostane nějakou menší porci. Celou určitě ne (úsměv).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo