Generální partner
Světlý režim
21. květen 2016

MFK OKD KARVINÁ JE PRVOLIGOVÁ!

Svěřenci kouče Webera to před rekordní návštěvou dokázali. V posledním domácím utkání porazili 2:0 Pardubice a před závěrečným zápasem celé soutěže už nemohou přijít o postup. Stále však mohou tento ročník Fotbalové národní ligy vyhrát!
MFK Karviná
sobota 21.5.2016
2:0
(1:0)
Kovona
Diváci: 2027
FK Pardubice
Pindroch - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler - Puri (86. Panák), Moravec, Budínský, Zelený (68. Puchel) - Pospěch (73. Urgela).
Knobloch – Šejvl, Pospíšil, Vencl, V. Kakrda – Fusek, Kudrna, Kovář, Fousek (54. Pánek) – Kayamba (53. Valenta), Petráň.
Branky: 4. Hošek, 48. z pen. Budínský
ŽK: Vencl (PAR.)
Rozhodčí: Proske – Kotík, Arnošt

Komentář

Karvinští věděli, že pokud vyhrají, nemusí je nic zajímat kromě oslav. To se nakonec podařilo i díky brzkému gólu, který vstřelil hlavou už ve čtvrté minutě Jan Hošek. Když pak krátce po změně stran přidal z penalty po faulu na Puriho druhou trefu a celkově svou jedenáctou v sezóně Lukáš Budínský, mohlo se pomalinku chladit šampaňské.

Po delší době se v základu neobjevil Erik Puchel, ale přednost dostal Sander Puri. Po prvním vstřeleném gólu však domácí postupně vypadávali z rytmu, byť měl na noze druhý gól Estonec Puri, ale zamířil ze solidní pozice nad bránu. Pak přišlo karvinské hluché období, během kterého byli hosté na soupeřově polovině, ale nic nebezpečného si nevytvořili.

Druhá půle začala podobně jako ta první – rychlých gólem. O ten se už, jak bylo zmíněno, postaral z penalty Lukáš Budínský a rekordní fanouškovská návštěva na Kovoně vytryskla nadšením. Oficiálně dorazilo 2027 fandů. Krátce před hodinou hry se trefil přesně i Zbyněk Pospěch, jenže byl v ofsajdu a sudí Proske tak gól nemohl uznat.

Karvinští v pohodě kontrolovali vývoj utkání, Pardubice do ničeho nepustili a po závěrečném hvizdu mohly propuknout postupové oslavy. Ale sezóna ještě nekončí, z kabiny hned všichni hlásili, že je láká celý ročník Fotbalové národní ligy vyhrát. K tomu stačí „maličkost“ – zvítězit příští týden ve Varnsdorfu… 

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Pardubice mají dobrou defenzivu, těžko se jim dávají góly, proto jsem moc rád, že jsme se prosadili už po čtyřech minutách. Ano, rozhodně to nebyla žádná Brazílie a pohodička, ale to se dalo čekat. Jsem šťastný, že se nám tady za dva roky povedlo s vedením klubu vytvořit takový tým, který to dotáhl až k postupu do nejvyšší soutěže.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo