Generální partner
Světlý režim
11. listopad 2009

Leoš Kalvoda: Myslím si, že nás Slavia Praha fotbalově nepřehraje

Tuto sobotu vypukne na Městském stadionu dlouho očekávaný zápas. Do Karviné zavítá mistrovská Slavia Praha, pro kterou je Ondrášovka cup možná poslední nadějí, jak se dostat do pohárové Evropy. Proto jsme před tímto duelem vyzpovídali trenéra MFK OKD Karviná Leoše Kalvodu.

V sobotu se hraje osmifinále Ondrášovky cupu, ve kterém hostíme jeden z nejlepších českých klubů Slavii Praha. Co by na našeho soupeře mělo platit?
Je zapotřebí si uvědomit, že se utkáváme s mistrem ligy. Jejich kádr je velmi kvalitní. Ale naši hráči nejsou výrazně horší než slávisté. Navíc nemusíme naše kluky před tímto zápasem nijak motivovat. Hlavně nesmíme udělat nějakou triviální chybu.

Slavii se v Gambrinus lize moc nedaří. Její trápení pokračovalo i v minulém kole, kdy remizovali s Plzní 0:0. Berete to jako výhodu, že procházejí herní krizí?
Je pravda, že mají určité problémy. Navíc hrajeme proti soupeři, od kterého se očekává postup. My můžeme pouze překvapit. A chceme ho překvapit. Jinak by ani nemělo cenu nastupovat k zápasu. Navíc tu budou určitě i pozorovatelé z jiných klubů a kluci se budou chtít před nimi předvést.

Jaké šance dáváte našemu týmu?
Nejsem ten typ, který by tipoval. Ale chceme je co nejvíce potrápit. A uhrát takový výsledek, který by nás nechal ve hře i před pražskou odvetou.

Kádr Slavie je mnohem širší než ten náš. Její soupiska je prošpikována známými jmény. Na koho si budeme muset dát největší pozor?
Záležet bude na tom, koho trenér Jarolím postaví. Je tam spousta výborných hráčů. Osobně znám Martina Vaniaka a Standu Vlčka, které jsem trénoval v Olomouci. Nerad bych zapomněl na nějakého hráče. Ale takový Marek Suchý patří k piliřům Slavie.

Na slávistickém fóru se objevila poznámka, že pokud hráči Slavie nepřistoupí k zápasu s Karvinou se stejnou pokorou a nasazením jako ve Valencii, tak prohrají. Taková slova musí těšit každého trenéra, že?
To rozhodně ano. Pokud Slavia do tohoto utkání nedá všechno, tak bude mít s námi problémy. Myslím si, že nás fotbalově nepřehrají. Navíc takové zápasy působí blahodárně na zdraví našich hráčů. Ti, co jsou teďka zranění, tak se rychle zotaví a budou chtít nastoupit. (smích)

Celkem dost fanoušků Slavie nevěří svému týmu, že by mohl uspět v Karviné. Co na to říkáte?
Síla Slavie je obrovská. A my jejich sílu respektujeme. Navíc je pro sešívané Ondrášovka cup možná jedinou nadějí, jak se dostat do pohárové Evropy.

Pamětníci si jistě moc dobře pamatují na zápas, kdy Karviná porazila gólem Kováře z 93. minuty Slavii 1:0. Takový výsledek byste dozajista bral, že?
Výsledek, který vzpomínáte, byl ligový zápas. Zápasy bývají trochu odlišné od pohárových. Ale samozřejmě, že bych takový výsledek bral. Hrát se dá totiž s každým. Ale my si jdeme tento zápas užít. Je to odměna pro hráče, funkcionáře a hlavně fanoušky.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo