Generální partner
Světlý režim
1. červen 2016

Jaká byla postupová sezóna?

Fotbalisté MFK OKD vybojovali potřetí v historii města postup mezi českou fotbalovou smetánku. Sezóna 2015/2016 se tak nesmazatelně zapíše do historie klubu
Prvoligové ročníky 1996/1997 a 1998/1999 měly pro tehdejší FC Karviná jepičí život – ihned se totiž klub z hornické města vrátil zpět do druhé nejvyšší soutěže. Do třetice všeho dobrého všichni věří, že tomu bude konečně jinak a MFK OKD Karviná, navazující na tradice bývalého Jäklu Karviná (dříve NH Karviná a ještě i NHKG Karviná), se v lize zachrání.

Karvinští borci opanovali Fotbalovou národní ligu s rekordními 59 body v osmadvaceti zápasech, z kterých 17 bylo vítězných, 8 remízových a pouhé 3 skončily pro svěřence Jozefa Webera porážkou (všechny na podzim). Stejnou bilanci výher, remíz i proher měl druhý Hradec Králové, pro Karvinou však hrála lepší vzájemná bilance s Votroky. Tím se nakonec ukázal gól Sandera Puriho z 90. minuty utkání v Hradci Králové. 

V podzimní části posbíral tým s logem OKD na hrudi 25 bodů, přičemž třikrát odešel poražený o jediný gól. Na druhou stranu hned sedm duelů v řadě se podařilo udržet čisté konto. Jaro bývalo v Karviné pokaždé horší – tentokrát tomu tak nebylo, 34 získaných bodů hovoří za vše. Karvinští prolétli jarem bez porážky, sice po fotbalové stránce to někdy nebylo úplně ideální, ale body sbíraly pravidelně.

Na podzim se tým potýkal s koncovkou a i proto bylo během zimní pauzy nutné sehnat gólového zabijáka. S takovou vizitkou nakonec dorazil Zbyněk Pospěch. S blížícím se koncem dostál své pověsti - dva góly v Ústí nad Labem a dva ve Varnsdorfu jsou toho jasným důkazem. „Ukázalo se, jak důležité je mít Zbyňu Pospěcha, ale zdravého a natrénovaného,“ zasmál se trenér Weber. 

Ke klíčovým hráčům týmu Jozefa Webera patřili také Pavel Dreksa, Lukáš Budínský, Jan Šisler, Jan Moravec či Branislav Pindroch. Parta kolem kapitána Eismanna už má v těchto dnech zaslouženou dovolenou, ale určitě se už všichni těší na nejvyšší soutěž na novém krásném stadionu s úžasnou podporou fanoušků v zádech. Karviná se také minimálně na rok stává fotbalovou jedničkou v celém Moravskoslezském kraji.

Některá fakta hezky pohromadě

- nejvyšší celkový bodů v historii klubu (59)
- druhý nejlepší útok (50 vstřelených gólů) a druhá nejlepší obrana (17 obdržených gólů)
- čtrnáct zápasů v řadě bez prohry
- jarní neporazitelnost
- lepší vzájemná bilance se všemi týmy Fotbalové národní ligy
- 16 čistých kont Branislava Pindrocha
- 7 zápasů a celkem 716 minut bez obdrženého gólu v řadě za sebou
Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo