Generální partner
Světlý režim
11. červen 2016

Pindroch: Nejvíc se těším na Spartu a Plzeň

Druhý nejlepší gólman uplynulé sezóny, aspoň co se týče nul, má za sebou skvělou sezónu okořeněnou postupem. Šestnáct čistých kont je navíc příjemným bonusem.
Braňo, jednalo se o vaši životní sezónu?
Určitě. Prozatím je to pro mě vrchol kariéry. Užívám si to a jsem nesmírně rád, že jsme to společně dokázali. Už když jsem do Karviné přicházel, tak jsem věděl o ambicích, cílech a nešlo si nevšimnout ani makety stadionu. 

Za měsíc a pár dnů vstoupíte do nejvyšší soutěže. Uvědomujete si už, že budete týden co týden hrát proti nejlepším týmům v Česku?
Prvoligové zápasy budou mít úplně jiné grády, to je jasné. Věřím, že si lidé na nový stadion najdou cestu. Mým tajným přáním je, abychom měli všechny domácí zápasy vyprodané. To by byla krása! Je jasné, že Sparta, Plzeň, Mladá Boleslav nebo Liberec jsou ostřílenými kluby, ale my se určitě nevzdáme jen tak.

Na kterého soupeře se vy osobně těšíte nejvíc?
Asi na Spartu a Plzeň. Konfrontace s těmito dvěma opravdu top kluby bude velmi zajímavá.

Ale zpět do sezóny, kterou jste završili postupem. Před ní jste byl trenéry určen jako jasnou jedničkou. Pomohlo vám to třeba i k těm šestnácti nulám a skvělým výkonům?
To si úplně nemyslím. I když je pravda, že mi delší čas v bráně určitě pomohl. Navíc jsem si i lidsky sedl s oběma trenéry gólmanů - nejprve s Pavlem Kameschem a od zimy i s Peterem Holcem. 

Změnilo se pro vás něco zásadního s příchodem trenéra Holce?
To ne. Ale řekli jsme si pár věcí, on nastavil určitý cyklus a jelo se. Myslím si, že mně i Pastovi (druhý brankář Martin Pastornický – pozn. autora) vyhovoval. O tom vlastně svědčí i to, že jsme cíl v podobě postupu splnili už v předposledním kole.

Čekal jste v srpnu, že by se mohlo stát něco podobného? Přeci jen šestnáct nul nevychytáte každou sezónu.
To vůbec ne! Ale postupem času jsem nejen já zjišťoval, že máme obrovskou kvalitu směrem dopředu i dozadu a cítil jsem, že bychom neměli tolikrát inkasovat jako v minulých sezónách. Vůbec nejhorší pro gólmana je, když má za zápas jeden nebo dva zákroky. Je to náročné na psychiku a já to v mnoha utkáních takto měl. Opravdu nic jednoduchého.

V první lize si už zase ale zachytáte, ne?
To stoprocentně (smích). Tam třeba můžu řešit dvacet střel a dostanu sedm gólů. Ale je fakt, že zápasy, kdy na vás takřka nic nejde a vy v bráně pořád jen stojíte a musíte se soustředit, jsou enormně náročné. Proto jsem rád za volno, během kterého úplně vypnu. Budu s rodinou, kterou jsem dlouho neviděl. Moc se na všechny těším!

Kdysi jste zmínil, že vaším snem je reprezentace. A do té je blíž z jakékoliv nejvyšší soutěže. Stále to platí?
Ano, platí. Ale je to běh na dlouhou trať a musím na sobě neustále tvrdě pracovat. Navíc Slováci mají hodně dobrých brankářů.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo