Generální partner
Světlý režim
2. červenec 2016

První porážka po pěti měsících, TN-Karviná 3:1

Karvinští borci odehráli v Goslaw Sport Center velmi dobrý zápas, přestože výsledek tomu neodpovídá. Termalica Nieciecza rozhodla o svém vítězství s notnou dávkou štěstí v závěrečných dvou minutách.
Termalica BRUK-BET Nieciecza KS
sobota 2.7.2016
3:1
(1:1)

Diváci: 0
MFK Karviná
I.poločas: Trela - Pleva, Markowski, Stano, Testowany – Juhar, Kupczak, Kowal, Stefanik, Smuczyński - Gutkovskis. II.poločas: Pilarz - Szarek, Osyra, Putiwcew, Ziajka - Guba, Jovanović, Babiarz, Misiak - Wróbel, Kędziora.
Pastornický - Janečka (46. Fiala), Toml (46. Hošek), Gurzeda, Eismann (46. Zelený) - Bagi (60. Cana) - Moravec (46. Juřena), Panák (46. Okleštěk) , Budínský (46. Puchel), Duda - Jurčo (46. Urgela).
Branky: 17. Gutkovskis, 88. vl. Hošek, 90. Guba - 45. Budínský

Komentář

Někdy je fotbal krutý, což se potvrdilo v parném sobotním dopoledni. Karvinský tým měl naplánován zápas s třináctým týmem uplynulé sezóny polské Ekstraklasy a rozhodně byl lepší. Od začátku byla na hráčích vidět snaha o kombinační rychlou hru a nutno říct, že se to dařilo a přicházely i šance. Tu první měl už v desáté minutě Filip Panák, ale polského gólmana z výhodné pozice nepropálil.

Další šance následovaly a do pokutového území létalo dost centrů. Zničehonic však udeřilo na druhé straně z evidentního ofsajdu, který nechal pomezní sudí bez povšimnutí a Termalica šla do vedení. Karvinští si z výsledku nic nedělali a stále si hráli svou hru. Bohužel nebylo jim přáno v koncovce.

Nejprve Budínského vychytal gólman a z dorážky zblízka neuspěl ani Jurčo. A když už z následného rohu byl brankář překonaný, otřel se míč o břevno po hlavičce stopera Tomla. Prvoligový nováček ve žlutočerné kombinaci se ale nakonec vyrovnání dočkal ve 45. minutě. Hezky umístěná střela Lukáše Budínského z dvaceti metrů skončila přesně u tyče.

Po krátké pauze a vystřídání téměř celé jedenáctky se svěřenci Jozefa Webera snažili navázat na hru z prvního dějství. Dařilo se to jen z poloviny, neboť nic vyloženě nebezpečného nemusela polská obrana řešit. I když minimálně jednou mohla, to by však pomezní sudí nesměl zastavit rychlého Puchla pro ofsajd, který evidentně v době přihrávky byl několik metrů za polským obráncem.

Zápas už směřoval k remíze, když přišla chybička Puchla, následně i rohový kop a z nepřehledného chumlu před brankářem Pastornickým nakonec rezonoval rozdílový gól. To však nebylo vše – krátce po rozehrání zvýšil na 3:1 Guba a až potom hlavní rozhodčí utkání ukončil a karvinští hráči se mohli jít osvěžit a zregenerovat do bazénu. „S výkonem jsem hodně spokojený. S hráči jsme si probrali ten nepovedený výkon proti Dunajské Stredě s tím, že očekávám mnohem lepší kombinační hru a pohyb. To vše tam tentokrát bylo, takže výsledek pro mě není v této chvíli nejdůležitější a porážka mi v tomto kontextu příliš nevadí. Naopak mi vadí nezvládnutý závěr a promarněné šance z první půle,“ zhodnotil utkání hlavní trenér MFK OKD Karviná Jozef Weber.

Karvinští tak okusili první porážku od 2. února, kdy podlehli Senici – tedy na den přesně po pěti měsících. Nikdo by se určitě nezlobil, kdyby tým najel na stejnou vlnu a prohrál třeba až na začátku prosince…

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo