Generální partner
Světlý režim
12. červenec 2016

Góly v závěru zajistily vítězství

V prvním přípravném zápase v rámci herního soustředění vyhráli karvinští fotbalisté v rakouském Golsu nad Mattersburgem díky bláznivé závěrečné desetiminutovce 3:2. Přesně pálili Okleštěk, Panák a Puchel.
SV Bauwelt Koch Mattersburg
úterý 12.7.2016
2:3
(1:1)
Gols
Diváci: 250
MFK Karviná
Kuster - Farkas (46. Höller), Malic (46. Mahrer), Rath, Maksimenko (46. Novak) - Sprangler (46. Ertlthaler), Jano (62. Hawlik), Grgic (46. Seidl) - Röcher (46. Ibser), Bürger (62. Templ), testovaný hráč.
Pastornický – Janečka, Dreksa (46. Toml), Hošek, Eismann – Šisler (65. Bagi) – Voltr, Okleštěk (75. Panák), Budínský, Zelený (65. Puchel) – Jurčo (65. Kuchta).
Branky: 44. Röcher, 81. Ibser - 25. Okleštěk, 85. Panák, 90. Puchel

Komentář

Góly na jednu či druhou stranu v závěrečné desetiminutovce? V přípravných zápasech Karviné už nic nového. Tentokrát se diváci na stadionku v Golsu dočkali hned tří „kousků“ a po závěrečném hvizdu se mohli radovat hráči nováčka nejvyšší české soutěže ve žlutočerných dresech, přestože v 81. minutě šel do vedení soupeř. Za čtyři minuty však bylo vyrovnáno a v nastavení rozhodl o výhře Puchel.

V samotném úvodu byl lepší rakouský tým, který na Karvinou vletěl s elánem a zahrozil hlavičkou nad břevno a pak dalekonosnou střelou, která si však místo mezi tyče střežené Martinem Pastornickým nenašla. Na druhé straně se naopak mířilo přesně, když se uvolnil a přesně zamířil Tomáš Okleštěk - od 25. minuty tak Karviná vedla. V první půli se hrálo ostře a oba týmy sváděly množství osobních soubojů.

Vedení mohl navýšit po úniku sám na brankáře Jurčo, ale v tutovce zklamal. Minutu před pauzou tak Mattersburg vyrovnal zásluhou Röchera. Po změně stran, kdy chorvatský kouč rakouského celku Ivica Vastić poslal na hřiště od úvodu hned šest čerstvých hráčů, zatímco trenér Karviné vystřídal pouze Tomla za Dreksu, to dlouho vypadalo, že už žádný gól nepadne, ale opak byl nakonec pravdou.

Nejprve střídající Ibser poslal Mattersburg devět minut před koncem do vedení, jenže Karvinští se zmátořili a Panák o čtyři minuty později vyrovnal a Puchel už v nastavení využil chybu rakouské obrany a rozhodl o vítězství, kterého si trenér Jozef Weber vážil. „Kdybychom zápas prohráli, byli bychom hodně zklamaní. Odehráli jsme kvalitní zápas s kvalitním soupeřem, kterému jsme se vyrovnali v tvrdosti a agresivitě, což asi rakouští hráči nečekali. Na klucích i po vyrovnání bylo vidět, že chtějí utkání zvrátit na svoji stranu, a to se nakonec podařilo,“ hlásil spokojený Weber.

Ve středu bude na programu delší dopolední trénink a odpoledne teambuilding v podobě výjezdu do Bratislavy. „Hráčům jsme to slíbili už před zápasem. Ale s výhrou a předvedeným výkonem v zádech se tam hned pojede radostněji a s úsměvem,“ doplnil Jozef Weber.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo