Generální partner
Světlý režim
30. červenec 2016

Na Střelnici se pálilo ostrými, Jablonec-Karviná 5:3

Nováčkovská euforie a zároveň možná i daň za nezkušenost! Svěřenci Jozefa Webera odehráli bláznivý zápas, ve kterém nakonec odešli poraženi, byť během první půle nastříleli tři góly.
FK Jablonec
sobota 30.7.2016
5:3
(1:3)
Střelnice
Diváci: 2570
MFK Karviná
Valeš - Nový, Pernica, Beneš, Hybš - Hübschman (46. Kubista) - Masopust (75. Díl), Mehanovič (46. Doležal), Trávník, Jiráček - Wágner.
Pindroch - Janečka (78. Panák), Toml, Hošek, Eismann - Šisler - Voltr, Okleštěk (54. Duda), Budínský, Zelený - Jurčo (63. Fiala).
Branky: 15., 47. a 74. Wágner, 49. Pernica, 84. Doležal - 25. a 40. Jurčo, 1. Voltr
ŽK: Mehanovič, Kubista, Hybš, Beneš - Janečka, Duda, Fiala
Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pospíšil

Komentář

Karvinští v utkání na severu Čech nemohli počítat se zraněným Janem Moravcem a pilířem zadních řad Pavlem Dreksou, kterého po pátečním příjezdu do Jablonce skolila horečka. Nic to však neubralo na odhodlání porvat se o dobrý výsledek. Hosté nezaháleli a začali jednat okamžitě – po rozehrání našel ve vápně Zelený hlavu Radka Voltra a ten šokoval celou jabloneckou Střelnici a poslal Karvinou do vedení - suverénně nejrychlejší gól nové sezóny bude do 30. kola velmi těžké překonat. Domácí museli přidat a také se tak stalo.

První náznaky nedotáhli borci v zelených do finální podoby, ale po čtvrthodině už ano – centr Masopusta uklidil za bezmocného Pindrocha Tomáš Wágner. Jenže přestřelka pokračovala dále. Lukáš Budínský po pětadvaceti minutách vysunul Pavola Jurča, kterého při prvním pokusu vychytal Valeš, ale z dorážky se už nemýlil a podruhé mohla v karvinských řadách vypuknout gólová euforie! 

Jak důležité je mít Braňa Pindrocha se ukázalo při dvou tutovkách Mehanoviče. Jenže karvinská jednička předvedla během 120 vteřin dva vynikající zákroky. A aby toho pro domácí nebylo málo, tak pět minut před přestávkou zaváhal po střele Zeleného jablonecký Valeš a z dorážky pohodlně zvýšil na 3:1 znovu Pavol Jurčo

Domácí hráči byli po poločasovém hvizdu vypískáni, naopak ti karvinští vyprovázeni potleskem svých fandů, kteří dorazili přes celou republiku. Jenže začátek druhé půle byl jako z hororu. Během čtyř minut nováček soutěže ztratil dvoubrankový náskok po Wágnerově druhém gólu v zápase hlavou a přesné střele Pernici. Následně se tempo hry trochu uklidnilo.

Hattrick mohl dokonat Wágner po hodině hry, ale mířil těsně vedle. O čtrnáct minut později se už ale nemýlil, když se k němu dostal odražený míč a útočník jeho kvalit nemohl nedat. Když navíc střídající Doležal v 84. minutě vstřelil pátý gól, tak bylo jasno, že Karvinští si i přes tři vstřelené branky na hřišti soupeře neodvezou ani bodík.


Ohlasy trenérů

Domácí trenér Zdenko Frťala: „Ukázali jsme vnitřní silu, protože první poločas a zejména úvod, kdy jsme z první akce inkasovali, se jen tak nevidí. Během první půle jsme si zahrávali s ohněm, naopak od samotného začátku druhého dějství jsme chtěli hrát jednodušeji a nátlakově. To se povedlo!“

Hostující trenér Jozef Weber: „Je to pro nás krutá porážka. V první půli jsme hráli velmi dobře a dostali se až do neskutečného vedení 3:1, protože jsme byli velmi produktivní. O přestávce jsme hráče nabádali, že od samotného úvodu druhého dějství přijde velký tlak domácích. Chtělo to přežít deset minut, leč se to nepodařilo a to rozhodlo. Domácím musím pogratulovat k výhře, v tomto pro mě specifickém utkání, na které jsem se moc těšil.“  
 

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo