Generální partner
Světlý režim
5. srpen 2016

Duel se Zbrojovkou otevře historii nového stadionu!

Tolik očekávaný zápas je konečně tady. Karvinské fotbalisty čeká první zápas v novém prostředí! Čeká se plný dům, začíná se v pět odpoledne, slavností program startuje o hodinu dříve.
Karvinští se už přenesli přes týden starou porážku v Jablonci a netrpělivě vyhlížejí první domácí zápas. Přesto se trenér Jozef Weber ještě k duelu na severu Čech vrátil. „Byli jsme zklamaní, protože takový vstup do zápasu se nám už nemusí povést. Ale je to za námi a koncentrujeme se na Zbrojovku. Těší mě ale, že jsme především v první potvrdili, že nechceme být nudní,“ našel pozitivum na porážce šéf lavičky.

Naopak si postěžoval na skutečnost, že některé věci z minulé druholigové sezóny nejde „kopírovat“. „Mám na mysli pohodlnější pracování u standardních situací. Ve FNL nám to mohlo projít, v první lize nikoliv. Jablonec proto vyhrál zaslouženě, přetlačil nás,“ doplnil k utkání v Jablonci kouč Weber, kde jeho svěřenci inkasovali celkem pět branek, z toho tři hlavou. 

Na sobotní duel, který by měl být vyprodaný se celý tým enormně těší. „Chtěli bychom na krásném moderním stadionu začít vítězně. Věřím, že se nám to s podporou lidí podaří. Musíme se snažit vyvarovat chyb při bránění standardních situací. Něco jsme si k tomu v kabině řekli. Zápas si všichni užijeme a fanoušky snad pobavíme dobrým fotbalem s vítěznou tečkou. Bylo by to stylové,“ podotkl záložník Lukáš Budínský.

Zatímco Karvinští už mají za sebou jeden ostrý zápas, Zbrojovka na svou premiéru čeká, protože její domácí zápas se Slavií musel být minulý týden kvůli nezpůsobilému terénu odložen. „Na tom utkání jsem byl, měl jsem možnost vidět zahajovací sestavu a troufám si tvrdit, že ve stejném složení proti nám Zbrojovka v sobotu nenastoupí,“ usmál se Jozef Weber.

Brňané mají od začátku přípravy nového trenéra – Václava Kotala vystřídal Svatopluk Habanec. Ten společně s vedením klubu dokázal na „Srbskou“ přilákat velmi zajímavé fotbalisty - za zmínku stojí exreprezentant Jan Polák (toho času ještě ne úplně fit), Jan Štohanzl či Franci Litsingi. „Karviná odehrála fantastický první poločas v Jablonci, ale byl bych rád, kdybychom se věnovali hlavně sobě a od toho se musí odvíjet i přístup k utkání,“ řekl klubovému webu Habanec s tím, že věří v bodový zisk ze Slezska. Pod jeho vedením by posílená Zbrojovka ráda hrála atraktivní fotbal. „Hlavně musíme být aktivní a vytvářet si víc šancí, než si Brno doposud vytvářelo,“ dodal. 

Specifický duel čeká (pokud nastoupí) stopera Mihaila Jovanoviće, který z Karviné odešel v zimě, ale díky povedenému podzimu má i on zásluhu na postupu. Po sezóně navíc odešel defenzivní Jan Sedlák, který se na jih Moravy vrátil z hostování. Nyní se po únavové zlomenině vrací do formy, minulý týden se zapojil do přípravy a brněnský kouč s tím podle vlastních slov počítá do nominace k utkání.

Utkání 2. kola ePojisteni.cz ligy MFK Karviná – FC Zbrojovka Brno začíná v sobotu 6. srpna na Městském stadionu v Karviné-Ráji v 17 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Radek Příhoda, na čarách pak pánové Koval a Pochylý.

Během poločasové přestávky proběhne soutěž ve střelbě na přesnost z řad majitelů vylosovaných bulletinů - hraje se o poukaz do Wellness centra Zámečku Petrovice v hodnotě 800 Kč, 24 plechovek piva Radegast a klubový dres. Bulletin, který zakoupíte ve Fanshopech, na pokladnách a v bufetech, prošel zásadní proměnou od grafiky po obsah a byl rozšířen na 24 stran - jeho cena je 20 Kč. Věříme, že s jeho obsahem i věcnými cenami budou fandové naprosto spokojení.

Informace k slavnostnímu úvodu a problémech s dopravou najdete  ZDE.


Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo