Generální partner
Světlý režim
7. září 2016

Na penalty si teď věřím, tvrdí Michal Skocz

Hrdinou sobotního utkání dorostenecké devatenáctky byl druhý gólman Michal Skocz, který dvěma chycenými penaltami zajistil týmu první bodový přísun v tomto prvoligovém soutěžním ročníku.
Velmi zajímavý průběh i samotné vyvrcholení měl poslední duel karvinské devatenáctky v nejvyšší soutěži. V sobotu proti pražské Slavii tým kouče Gibaly pořád jen dotahoval hostující náskok a nakonec vybojoval cenný bod za remízu 4:4. V penaltovém rozstřelu pak přidal i druhý bonusový především díky zajímavému tahu s brankáři. 

Jednička Jiří Ciupa šel na první sérii, stranu vystihl, ale úspěšný nebyl. Do brány tedy šel náhradní brankář Michal Skocz. „Už před sezónou jsme byli domluveni, že pokud dojde na penalty, tak to takhle zkusíme. Ten nápad se zrodil v létě během přípravného turnaje Zlatý kahan. Tehdy to vyšlo a teď v sobotu také. Díky tomu máme první body,“ usmíval se Skocz, který zlikvidoval hned dvě penalty. 

Na pokutové kopy si šestnáctiletý brankář mladšího dorostu podle svých slov věří, od začátku přípravy jich chytil hned šest. „Třikrát jsem byl úspěšný na už zmíněném Zlatém Kahanu, pak jeden v obyčejném přípravném utkání a teď v mistrovském utkání hned dva,“ pochlubil se. 

Pro polského brankáře, který perfektně mluví česky, to byl teprve druhý start za ligovou devatenáctku. „Se starším dorostem jsem například už minulý rok absolvoval část přípravy, ale teprve v této sezóně jsem šel chytat i ostrý zápas. Ten první se ale nevydařil, se Sigmou Olomouc jsme prohráli 0:5. Na hřiště jsem šel na posledních pětadvacet minut a dvakrát inkasoval. Teď už to bylo lepší,“ uznal fanoušek Manchesteru United, který doufá, že tento bodový zisk proti silné Slavii celý tým nakopne. „Měli jsme celkem těžký los a navíc se stále sehráváme. Tým se obměnil, přišlo dost hráčů z Baníku. Věřím, že si všechno brzy sedne a budeme sbírat pravidelně body,“ podotkl závěrem Skocz. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo