Generální partner
Světlý režim
26. listopad 2009

Karviná v poháru končí

Karviná – Fotbalisté Karviné nepostoupili do jarního čtvrtfinále Ondrášovka Cupu a ztratili jedinečnou možnost vyřadit nevýraznou Slavii. Další pohárové duely s ligisty, třeba se Spartou, se tak konat nebudou.

Slavia Praha – MFK OKD Karviná 2:0 (1:0)

S velkým odhodláním, které však v první půli nejspíš zapomněli doma v Karviné, odjížděli do Prahy k odvetě osmifinále Ondrášovka Cupu fotbalisté MFK OKD.

Slavia do utkání vletěla ve velkém tempu, kterému hosté nestačili. Pražanům, pro něž je vyhrát domácí pohár už možná poslední možností, jak se kvalifikovat do evropských pohárů, pomáhal i rozhodčí Hrubeš, který jasné nedovolené zákroky slávistů netrestal, čímž je dostával do tlaku „Nerad se vymlouvám na rozhodčí, ani to nedělám, ale šlo vidět, že ve čtvrtfinále poháru by mnozí raději viděli Slavii než nás,“ podotkl po zápase trenér MFK OKD Leoš Kalvoda.

Na druhou stranu mimořádně špatný výkon karvinských hráčů nemohl mít za následek ani nic jiného, než brzké smazání domácího pracně vydobytého náskoku. O ten se postaral Hloušek, nejspíš z dvoumetrového ofsjadu, a domácí se uklidnili. „Nesplnili jsme první cíl, přežít bez následků první poločas. Zpětně můžeme litovat pouze toho, že jsme do Prahy nejeli s větším náskokem. Ano, i Slavia u nás měla šance, ale z toho zápasu jsme mohli vytěžit víc. V odvetě jsme se k tolika možnostem nedostali,“ podotkl trenér Karviné.

Přesněji řečenu, v první půli se Karviná nedostala k ničemu. Bohužel se nepodařilo splnit ani druhý cíl, dát v Praze gól. „Ve druhé části jsme k němu měli blízko. Výkon hráčů se zlepšil, ale jak říkám, cítili jsme kolem různé tlaky, že dál by měla jít Slavia. Myslím, že celkově jsme ostudu v poháru neudělali. Je sice pravda, že taková možnost se nám už nemusí hezky dlouho naskytnout, ale co se dá dělat. Nebýt brzkého gólu, který Slavii nastartoval, mohli jsme odehrát lepší part,“ hodnotil duel Kalvoda.

Po zápase by se dalo říci, že domácí postoupili zaslouženě. Vypracovali si vedle gólů ještě řadu šancí, které vychytal spolehlivý Kučera. Ten si také dobře postavil své tyče, protože mu hned třikrát zvonila v uších branková konstrukce. Karviné i v posledním utkání podzimu, který lze považovat za průměrný, čli dobrý, scházeli hráči základní sestavy.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905