Generální partner
Světlý režim
7. říjen 2016

Karviná podlehla v přípravě Gliwicím 1:2

Utkání dvou prvoligových týmů vyznělo, aspoň co se týče konečného skóre, pro polského soupeře vedeného českým trenérem Radoslavem Látalem. Poláci v každém poločase vstřelili jeden gól, Karvinští pouze snížili zásluhou Marka Janečky.
Piast Gliwice
pátek 7.10.2016
2:1
(1:0)
Hotel Olimpia Rybnik
Diváci: 0
MFK Karviná
Rusov (85. Freitag) - Korun, Pietrowski (46. Flis), Sedlar (65. Mokwa) - Mokwa (46. Budzik), Sapała (46. Bukata), Masłowski (65. Zivec), Moskwik (46. Mraz) - Zivec (46. Badia) - Jankowski (46. Szeliga), Barisić (65. Musiolik).
Laštůvka (46. Pindroch) - Juřena, Košťál (46. Dreksa), Hošek (46. Toml), Eismann (46. Zelený) - Šisler (46. Janečka), Okleštěk - Moravec (46. Galuška), Budínský (46. Jurčo), Puchel (46. Voltr) - Panák.
Branky: 31. Barisić, 53. Mraz - 79. Janečka

Komentář

Přípravný duel byl ráno přesunut do komplexu Hotelu Olimpia v Rybniku, kde to karvinští fotbalisté moc dobře znají, protože se tam pravidelně utkávají s různými polskými týmy v zimní či letní přípravě. Trenér Jozef Weber dal v tomto duelu příležitost všem devatenácti hráčům, kteří k utkání odcestovali.

Hned ve druhé minutě se po rohu málem prosadil hlavičkující Juřena, ale zamířil nad bránu. Gliwice kontrovaly v závěru první pětiminutovky, ale centr zprava z ideální pozice hráč polského týmu netrefil dobře a míč skončil jen v ochranné síti. V dalších minutách pokračovalo utkání bez výraznější šance s nepřesnostmi na obou stranách.

Přišla však třicátá minuta, polský tým to zkusil rychle středem, až musel „zatáhnout za záchrannou brzdu“ Erik Puchel a rozhodčí nezaváhal – penalta. Tu skvělým způsobem lapil Jan Laštůvka, bohužel dorážce už nedokázal zabránit a Gliwice šly do jednobrankového vedení.

Do druhé půle oba týmy prostřídaly a v 53. minutě Gliwice podruhé udeřily. Nejprve rozhodčí přehlédl jasnou ruku jednoho z polských hráčů a nechal akci pokračovat. Neobsazený Patrik Mraz si počkal na přízemní centr od střelce úvodní branky Barisiće a z malého vápna pak nedal Branislavu Pindrochovi, který do druhé půle nahradil Laštůvku, žádnou šanci!

Hostům vázla předfinální fáze i střelba zpoza šestnáctky. Světlou výjimkou byl centr Petra Galušky na Filipa Panáka. Až v 79. minutě to konečně vyšlo! Galuška posadil centrovaný míč krásně na hlavu Marka Janečky a ten poslal míč ke vzdálenější tyči. Hráčům ve žlutočerné kombinaci najednou narostla křídla a sahali po vyrovnání. Jenže zajímavou šanci promarnil opět Panák a v závěrečných minutách si už polský tým výhru pohlídal.

Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Josef Mucha: „Směrem dozadu jsme odehráli, i přes dva inkasované góly, slušný zápas. Dopředu to bylo bohužel o poznání horší. Kluci centrované míče buď přetáhli, nebo trefili prvního hráče soupeře. Celkově jsme situace směrem dopředu moc dobře neřešili. Soupeř byl kombinačně velmi dobrý, hrál vzadu na tři obránce, praktikoval nebezpečné náběhy za obranu. Zápas splnil vše, co jsme chtěli a prostřídali jsme větší počet hráčů.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo