Generální partner
Světlý režim
15. říjen 2016

2:0! Druhý poločas rozhodl o třech bodech

Karvinští zvládli první ze tří domácích zápasů v řadě! V sobotu porazili v rámci 10. kola ePojisteni.cz ligy poslední Příbram 2:0. Výhru zajistili svými góly Pavel Dreksa a Jaroslav Zelený.
MFK Karviná
sobota 15.10.2016
2:0
(0:0)
Městský Stadion
Diváci: 3829
FK Viagem Příbram
Laštůvka - Dreksa, Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (75. Panák), Voltr (53. Puchel) - Jurčo (90. Okleštěk).
Hruška – Chaluš, Jiránek (32. Pilík), Tregler, Krameš – Brandner (71. Majtán), Trapp, Divíšek, Laňka (82. Kacafírek) – Rezek – Mahmutovič.
Branky: 67. Dreksa, 88. Zelený
ŽK: Budínský, Šisler, Janečka - Trapp, Divíšek, Chaluš, Brandner
Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Paták

Komentář

Karvinský trenérský štáb vsadil v obranné čtverce na stejná jména, jako v posledním zápase na Slavii. Tedy s jubilantem (100. start v nejvyšší soutěži) Pavlem Dreksou na pozici pravého beka a na stoperu se zkušeným Pavlem Košťálem. Jedinou změnou v sestavě tak byl návrat Radka Voltra po zranění na levou stranu zálohy na úkor Erika Puchla.

Úvodní půlhodina nikoho z necelých čtyř tisícovek fandů asi nenadchla. Domácí zahrozili možná dvěma pokusy ze vzduchu, ale příbramská obrana vše uskákala. Následně zahodil příležitost Trapp, který místo střely z úhlu volil přihrávku na nikoho.  „Přitápět pod kotlem“ začali domácí s blížícím se závěrem prvního dějství. Nejprve Jan Hošek střílel a míč se dostal až před Pavla Dresku. Ten však stál bohužel v ofsajdu, takže jeho gólová dorážka nemohla platit. Potom po Budínského rozehrané standardní situaci se míč odrazil k Hoškovi, který snad z pěti metrů trefil pouze hostujícího brankáře Hrušku – šlo jednoznačně o nejnebezpečnější šanci celého zápasu.

Po změně stran byla aktivita domácích jasně patrná a přicházely i šance a zajímavé situace. Ale například Budínský ani Puchel přesní nebyli. Až přišla 67. minuta a špatná rozehrávka hostů. Tu zachytil Janečka, který naservíroval míč pod sebe na hranici vápna, kam si naběhl neobsazený Pavel Dreksa a krásně levačkou uklidil míč k tyči – 1:0!

Domácí se uklidnili, naopak Příbram musela zabrat. Ovšem vytvořila si jedinou vážnější šanci – brejk však Mahmutovič nedotáhl. Naopak hosté inkasovali podruhé, když Hruška nejprve vychytal v úniku Puchla, ale odraženého míče se nechtěl vzdát Jan Moravec, když v tu chvíli jej podrazil příbramský Tomáš Pilík – penalta. O jasnosti rozhodnutí svědčila i reakce brankáře Hrušky, který zlostně hodil míčem právě po Pilíkovi. Lukáš Budínský už byl v tu chvíli na lavičce náhradníků, takže si míč postavil na penaltový puntík Pavol Jurčo, jenže Hruška jeho pokus lapil.

Míč se však vrátil do hry a nakonec Jaroslav Zelený z velkého úhlu a navíc pravou nohou vsítil druhý a zároveň uklidňující gól! Jestli chtěl střílet či centrovat, ví jen on sám - 2:0! Ještě před druhým gólem měl na kopačce velkou brankovou příležitost Jurčo, ale míč se mu po skvělém zákroku Hrušky proti Panákovi v dorážce zamotal mezi nohy. Karvinští tak zdolali Příbram 2:0, brankář Laštůvka udržel podruhé v sezóně čisté konto a Pavel Dreksa si ve svém 100. startu v I. lize připsal gól, dokonce levačkou!  

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Prvních třicet minut jsme byli nervózní, bylo to evidentní. Příbram nás překvapila svým rozestavením, přestože jsme věděli, že se dají čekat nějaké změny, když byla reprezentační přestávka. Po zbytek poločasu už to z naší strany bylo lepší a ve druhé půli jsme už dominovali. Pohyb i hra po stranách byly důležitými aspekty. Hru výrazně oživil mladý Puchel, dařilo se Janečkovi. První gól byl určující, přinesl nám na kopačky potřebný klid. V závěru jsme nedali penaltu, ale dohráli jsme to a odměnou za naši aktivitu byl druhý gól. Zasloužená výhra.“

Hostující trenér Petr Rada: „Naše porážka je zasloužená, vítězství patří domácím právem. Nezačali jsme vůbec špatně, snažili jsme se být aktivní, drželi jsme míč. Malinko jsme pozměnili sestavu, šanci dostali na krajích mladí Brandner s Laňkou, na podhrotu operoval kapitán Rezek. Mrzí mě velká šance Trappa, ale vyhodnotil si to špatně. Celkově děláme hrozné chyby a nejsme schopni dát gól, přestože kvalitu v ofenzivě máme. Nevstřelit z deseti zápasů hned v devíti případech ani gól je tristní a smutné.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo