Generální partner
Světlý režim
26. říjen 2016

ROZHOVOR Z BULLETINU - Jan Hošek

Se stabilním členem základní sestavy, mistrem ligy se Slavií a bývalým mládežnickým reprezentantem Janem Hoškem jsme probrali mnoho zajímavého. V rozhovoru se mj. dozvíte, s kým sdílel kabinu, jak v klubu, tak v reprezentaci. Nejednoho fanouška tato známá jména možná překvapí…
Honzo, jak moc prestižně berete dnešní zápas s Teplicemi? Přeci jen právě z tohoto severočeského klubu jste do Karviné zamířil. Prostředí i hráče tam perfektně znáte, proběhlo nějaké hecování?
Já to beru jako každý jiný zápas. Akorát si užívám to, že hrajeme nejvyšší soutěž. To, že hrajeme zrovna s Teplicemi, moc neprožívám. Jasně, znám tam všechny kluky, ale že bychom si nějak extra psali, to určitě ne.

Dokázal jste si vůbec minulou zimu představit, když jste do Karviné přicházel, že tady nejen zůstanete, ale vlastně sem přestoupíte?
Upřímně? Ano! Čekal jsem totiž, že se nám podaří postoupit do ligy. Před příchodem na hostování jsem věděl, jak kvalitní mančaft tady je. Když se teď ohlédnu zpět, tak to byl jednoznačně dobrý krok.

Co říct k prozatímnímu vývoji soutěže? Šesté místo a před vámi pouze Mladá Boleslav, Plzeň, Zlín, Sparta a Slavia. To je fantazie, ne?
Jo, pohled na tabulku je fakt hezký. Ale tím to hasne. My musíme bodovat každý zápas a radost si snad užijeme na konci sezóny.

Když jsme u té radosti, tak asi málokdo ví, že jste se Slavií v sezóně 2008/2009 slavil mistrovský titul. Jak na něj s odstupem vzpomínáte?
To byly krásné časy, kdy jsem teprve nakukoval do mužského fotbalu. Kolem mě spoluhráči jako Vláďa Šmicer, Martin Vaniak v bráně nebo Dušan Švento, který se v létě do Slavie zase vrátil. Učil jsem se tam od nich a na tu dobu vzpomínám moc rád. Vždyť to byla ta dvouletka, kdy se udělaly dva tituly v řadě.

Úspěchy však máte i s mládežnickými reprezentacemi. Mám pravdu?
Ano. Startů za reprezentaci si moc vážím, navíc jsem se podíval na zajímavá místa. Moc se mi líbilo na Islandu kvůli přírodě, ale i mentalitě tamních lidí. Potom i Egypt nebyl špatný. Tam jsem byl na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Můžete vyjmenovat reprezentační spoluhráče z té doby?
Náš ročník 1989 je fakt silný. Každý určitě zná Tomáše Necida, Pekharta, Vaclíka, Bořka Dočkala nebo Lukáše Váchu. O síle týmu svědčí i úspěch na Euru „21“ v Dánsku, kde jsme v roce 2011 skončili společně s Běloruskem třetí a prohráli s nimi dodatečný zápas o účast na olympijských hrách v Londýně. 

Jak hodnotíte seniorskou reprezentaci a její vstup do kvalifikace o světový šampionát, který se uskuteční v roce 2018 v Rusku?
Nejde si nevšimnut a nečíst, že ohlasy na hru a výsledky jsou negativní. Ale musíme si uvědomit, že nastala generační obměna a chvíli bude trvat, než si to sedne. V kádru jsou šikovní hráči, až dozrají, tak budeme mít velmi dobré mužstvo.

Nedávno se v Ostravě hrál kvalifikační duel s Ázerbájdžánem. Byl jste se osobně podívat?
Ne, nebyl. Díval jsem se v televizi. Viděl jsem oba poslední zápasy kvalifikace – tedy v Německu a ten domácí.

Jak byste charakterizoval hru Němců? Sledoval jste například ze své pozice stopera úžasnou hru německých středních obránců?
To bylo jako z jiné planety. Klobouk dolů, hezky se na to kouká. V současnosti asi není na světě lepší tým. Mají výborné hráče ve skvělých klubech. K tomu není víc co dodat.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905