Generální partner
Světlý režim
8. listopad 2009

V derby brala výhru Karviná

Karviná - Prestižní fotbalové derby mezi Karvinou a Třincem vyznělo jasně pro domácí hráče, kteří se v tabulce dotáhli na svého soupeře na bod.

MFK OKD Karviná – Fotbal Třinec 3:1 (2:0)

Ráz utkání určil jeho začátek, kdy Mišinský dvakrát skóroval a v tu chvíli bylo prakticky jasné, jak utkání dopadne. Pokud totiž Karviná na podzim vsítila branku jako první, vyhrála. Pokud gól jako první dostala, prohrála. Jiné možnosti neexistovaly.

„Tohle je fakt, ale že bychom si říkali, že máme vyhráno, to určitě ne. Třinec nás v první půli herně přehrál, hrál opravdu výborně, variabilně, kombinoval i střílel,“ pochválil hru soupeře nejlepší karvinský střelec s osmi brankami Vladimír Mišinský.

Třineckou hru eliminovali domácí nesmírnou aktivitou v napadání. „Vycházelo to z bojovnosti. Napadali jsme, skluzovali, zajišťovali se. Mám z našeho výkonu opravdu dobrý pocit. Výhru jsme už potřebovali jako sůl,“ radoval se z cenných tří bodíků stoper Ján Novák, patřící k nejlepším mužům na hřišti.

Druhý poločas otevřel výstavní ranou do šibenice mladíček Jursa, rovněž spolehlivý směrem dozadu. Vůbec Karviná i při neúčasti klíčových mužů v obraně válela. Třinec pustila jen do dvou šancí. Jedna skončila závarem, ze druhé dali hosté gól, ovšem ten už neřešil zhola nic.

„Věděli jsme, co nás tady čeká, protože Leoše znám hodně dlouho a dovedu odhalit jeho taktiku. Domnívám se, že jsme byli v poli lepším týmem, jenže fotbal se odjakživa hrál a hraje na góly. Ty dala Karviná a její vítězství je zasloužené. S Leošem si to vyřídím jindy,“ žertoval po utkání třinecký kouč Jiří Neček.

Branky: 10. a 19. Mišinský, 47. Jursa – 83. Doležal. Rozhodčí: Možíš, žluté karty: Kuděla, Chlebek, Doležal (všichni T.), diváci: 2 275.

Karviná: Kafka – Jursa, Hoffmann, Novák, Staš – Pavlík – Ciku, Ficek, Milosavljev (58. Tchami) – Opic (70. Pontus), Mišinský (81. Medjedovic). Trenér: Leoš Kalvoda.

Třinec: Lipčák – Lisický, Chlebek, Kuděla, Bednárek – Malíř, Ceplák, Stýskala (73. Adaszek), Eismann (73. Joukl) – Szmek (60. Matůš), Doležal. Trenér: Jiří Neček.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo