Generální partner
Světlý režim
2. listopad 2009

Karvinský fotbalový B dorost na jedničku

Karviná - Fotbaloví dorostenci B týmu si v neděli v krajském přeboru hladce poradili s vedoucím týmem tabulky Slavojem Bruntál.

Výsledek 5:0 pro Karvinou vypadá jednoznačně. Odpovídá celkové skóre i průběhu zápasu? „Myslím si, že zcela určitě. Vlastně od začátku jsme měli velkou převahu, jen gólové vyústění vázlo. Proměnit další vyložené šance, mohli jsme vyhrát daleko vyšším rozdílem,“ podotkl středopolař karvinského týmu Rostislav Stračánek.

Tým trenéra Richarda Beneše získal v soutěži vizitku velmi nebezpečného protivníka směrem dopředu. V obraně už je to horší. Skutečně se mladí fotbalisté MFK OKD zaměřují spíše na útočnou fázi? „V posledních zápasech to tak skutečně vypadá. Obrannou činnost jsme asi podcenili, těch gólů jsme obdrželi opravdu dost. Za poslední dva zápasy jsme dostali osm branek,“ upozornil stoper karvinského celku Tomáš Mleziva, který platí obecně za jeden z největších talentů karvinské mládežnické líhně.

Právě on a jeho kolegové v obraně by měli být zodpovědní za defenzivní činnost družstva. „Je to ale o souhře celého týmu. V posledním zápase venku jsme úplně vyhořeli a prohráli s Olympií Bruntál, která je poslední. Tam jsme to úplně pokazili, mysleli jsme si, že máme výhru předem v kapse,“ poznamenal Mleziva.

Jeho parťák Stračánek mu dává za pravdu. „Přijeli jsme, řekli si, že dáme rychle pár gólů a jasně vyhrajeme. Také jsme první rychlý gól dali, ale pak to najednou nešlo. Soupeře jsme podcenili, obraně nepomohli a soupeř dal gól ze všeho, do čeho kopl. Aspoň je to pro nás ponaučení do zbytku sezony. Nikdo se neporazí sám,“ vzali si Karvinští ze zápasu ústy svého hráče právě jen to pozitivní.

A proti vedoucímu Slavoji Bruntál to v neděli na hřišti plně prokázali. „Chtěli jsme odčinit to v zaváhání a to se povedlo. Ale i tak nás ta zbytečná ztráta mrzí. Mohli jsme mít tři body navíc a přiblížit se samotné špici,“ uznal Stračánek.

Tomáš Mleziva už se díval raději kupředu. „Ještě nás čeká derby s Havířovem a pak ještě jeden zápas. Když uděláme šest bodů, což je náš cíl, můžeme do zimní přestávky vstupovat s nadějí, že nakonec první v soutěži přeci jen budeme,“ plánuje.

Vedení klubu ani trenéři to ale svým hráčům jako bezpodmínečný úkol nedávají. „Vyloženě za cíl to sice nemáme, ale my postoupit chceme. Hrajeme dobře, bojujeme. Budeme dál hrát nejlépe, jak umíme a necháme to osudu. Když to vyjde, tím lépe pro nás,“ míní Rostislav Stračánek.

Tým trenéra Richarda Beneše se v soutěži prosazuje kombinačními schopnostmi a drtivou útočnou silou. „Většinu soupeřů jsme takto přehráli,“ souhlasí kouč Beneš. Ten jako vyznavač útočné hry svým svěřencům rád předkládá taktické plány o střílení gólů. Ofenzivně laděný karvinský tým to dokazuje tím, že je suverénně nejlépe střílejícím celkem soutěže s 57 góly.

„To mě pochopitelně těší a kluky to určitě taky baví. Teď ještě budeme muset zapracovat na obraně. Branek dostáváme hodně, ale je to způsobeno především nestálostí naší obranné čtyřky. Prakticky každý zápas nastupujeme v jiném složení a to se pak na součinnosti obranné řady musí projevit,“ objasňuje Beneš.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo