Generální partner
Světlý režim
14. prosinec 2016

Hodnocení podzimu očima trenéra U17

Trenér Marcel Frajt je s podzimní části sezóny 2016/2017 spokojený napůl – sedmnáctce se podařilo postoupit do TOP 9, ale naopak jeho tým skončil v Memoriálu Vlastislava Marečka. Právě o skončeném podzimu i plánech směrem k zimní přípravě mluvil trenér mladšího dorostu...

Trenére, jak hodnotíte podzimní část?
Hodnotím ji tak 50 na 50. Už v létě jsem zmínil, že bychom rádi uspěli na obou frontách – tedy dostat se do jarních bojů v TOP 9 a pak si v zimě zahrát semifinálovou skupinu Vlastislava Marečka. Druhý cíl jsme bohužel nesplnili, což je škoda. Na druhou stranu jsme navázali na loňskou sedmnáctku a na jaře budeme hrát dvoukolově proti nejkvalitnějším týmům z Moravy a Slezska. Věřím, že pro kluky bude tato konfrontace přínosem po sportovní i fotbalové stránce.

S čím můžete být spokojený?
Určitě s ofenzivní hrou!  Nastříleli jsme 51 gólů – Martin Vlachovský je dokonce s patnácti trefami čtvrtý mezi střelci celé soutěže, Adrian Szotkowski devátý s dvanácti góly. To je výborné. V tabulce venkovních utkání jsme skončili na třetím místě a de facto už čtyři kola před koncem jsme si zajistili postup do jarní TOP 9!

V čem naopak vidíte rezervy?
Nepříjemná je hlavně naše tristní bilance na domácím hřišti, to je zlé a pouhé dvě výhry a tři remízy jsou toho jasným důkazem. Doma jsme měli v některých případech sbírat povinné body, ale nebylo tomu tak. Se závěrem podzimu jsme se také trochu trápili v defenzivě – 29 obdržených gólů je toho důkazem. Ale chybělo nám pár kluků ze základní sestavy. Blažej Klimek vypomáhal ligové devatenáctce, měli jsme tam nějaká zranění a nemoci, s čímž souvisel fakt, že jsme si vypomáhali klukama ze šestnáctky.

Kdy zahájíte zimní přípravu a co vás v ní čeká?
Začínáme v pondělí 9. ledna, ale kluci od nás dostanou individuální plán, aby do přípravy naskočili aspoň trochu připravení. Prvních čtrnáct dnů budeme kvalitně trénovat, pak už naskočíme i do kolotočů přípravných utkání. V půlce února navíc odjedeme k trojici zápasů do Prahy, kde nás postupně čeká Slavia, Bohemka a Dukla – můžeme tomu říkat náhrada za „nepostup“ do semifinále MVM. Jarní část začínáme 12. března v Brně, ale o dva týdny později nás ještě čeká velmi kvalitní turnaj v polském Zabrze, kam jsme byli pozvaní společně s jedním čínským týmem, což ale ještě není potvrzeno, pak s Hajdukem Split a domácím týmem.

Umístění v tabulce: 8. místo 8-4-6 51:29 28 bodů!

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905