Generální partner
Světlý režim
20. prosinec 2016

Petr Samec: Úroveň naší hry šla postupně nahoru

První půlrok má za sebou juniorský tým v JL. Jaký byl? Jak jej hodnotí šéf lavičky? Kdo nebo co jej potěšilo? Rozhovor s trenérem Petrem Samcem vám na všechny otazníky odpoví...

Jaké je vaše hodnocení podzimní části?
Bilance devíti výher, jedné remízy a šesti porážek není úplně špatná bilance. Kromě nevydařených venkovních zápasů s Duklou a Bohemkou plus s prvním poločasem proti Brnu panuje i přes další porážky s Jabloncem, Mladou Boleslaví a Spartou celkem spokojenost, protože jsme právě proti těmto třem soupeřům rozhodně nebyli horším týmem. Celkově si tedy myslím, že páté místo je ve spojitosti s předváděnou hru velmi slušným počinem a můžeme být všichni vcelku spokojení.

Co vás během podzimu potěšilo a udělalo radost?
Určitě postupně se zvyšující úroveň naší hry. Začátek nám nevyšel, ale bylo to dáno i tím, že jsme tým skládali a muselo si všechno tzv. sednout (úsměv). Od konce srpna jsme však, když vynechám předehrávku s Brnem, devět zápasů neprohráli – respektive hned osmkrát jsme dokázali zvítězit. V těch týdnech jsme hráli opravdu kvalitní fotbal a potvrzovalo se to i výsledkově.

A naopak, s čím nejste spokojený?
Zklamal mě výkon hráčů v posledním zápase podzimu proti Bohemians 1905. Zdálo se mi, že to někteří kluci pojali vlažně s vidinou konce podzimu.

Před startem sezóny jste říkal, že cílem týmu je připravit hráče pro A-tým. V tomto případě se to povedlo, Vojtěch Smrž se objevil ve dvou zápasech, debutoval navíc na půdě Sparty.
Vojta byl náš stěžejní hráč, nejlepší střelec a jeho výkonnostní posun byl markantní, překvapil mě. Navíc jeho absence v posledních dvou zápasech byla pro nás citelná. Přestože během podzimu s námi absolvoval maximálně dva tréninky a pak zápas, tak se pasoval do té stěžejní role.

Můžete porovnat loňskou Juniorskou ligu a letošní? Je třeba v něčem jiná, překvapilo vás něco?
Hráči se samozřejmě mění, ale ta soutěž je v podstatě stejná. Každý zápas však ovlivňuje to, kolik hráčů z áčka se ho zúčastní. Ale pořád je to především o tom, aby mladí kluci hráli a sbírali zkušenosti i třeba tím, že odkoukají něco od hráčů z A-týmu.

Kdy začnete s přípravou na druhou polovinu soutěže?
Začneme v pondělí 9. ledna. Prvních čtrnáct dnů bude zaměřeno na nabrání fyzické kondice a bude ještě bez zápasů, potom už i s nimi. Celkově jich bude šest, ten první až v sobotu 21. ledna doma na Kovoně proti Dětmarovicím.  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo