Generální partner
Světlý režim
31. leden 2017

Kalabiška: Podzimními výkony mě MFK překvapila

Ofenzivní univerzál se v Karviné hlásil (stejně jako Tomáš Wágner) krátce před odjezdem na soustředění. V novém působišti se stihl Jan Kalabiška zatím pouze rozkoukat, a to doslova!
Honzo, jak moc hektické bylo všechno okolo po vašem příjezdu do Karviné?
Dost. Vybalit svoje věci, zabalit všechno na soustředění, rychle na oběd a pak se už jelo autobusem do Vídně na letiště (úsměv). 

Přicházíte na hostování s opcí. Co nakonec rozhodlo o tom, že jste dorazil do Slezska?
Chtěl jsem původně nějaký čas zůstat blíž Boleslavi, pár dnů jsem se samozřejmě rozmýšlel. Ale vím, že tady všechno funguje, takže jsem se nakonec kývl.

Jste univerzálním typem fotbalisty, navíc jste levák. To je velká výhoda.
Ano, například v Senici jsem snad kromě stopera a pravého beka hrál na všech pozicích.

Jak na vás působil ligový nováček na podzim? 
Určitě mě Karviná svými výkony překvapila. Kluci hráli útočně, celkem i stříleli góly. O tom jsem se nejen já přesvědčil ve vzájemném zápase.

Ano, ten zápas doma Mladá Boleslav prohrála. V tu dobu to byla první domácí porážka po roční neporazitelnosti. Jak na ten zápas vzpomínáte?
Šlo o jednostranný zápas, ale Karviné se povedly dva brejky a to rozhodlo. Ale i taková utkání existují. Navíc se shodou okolností jednalo o moje víceméně poslední utkání. Potom už jsem toho moc neodehrál, přestože se vyměnili i trenéři. Kouč Jarolím zamířil k nároďáku a do Boleslavi přišel pan Kalvoda. Ale je to za mnou, teď jsem v Karviné a pokusím se svými výkony přispět třeba hned k první výhře právě proti Boleslavi – pokud tedy budu moci nastoupit.

Přípravu jste však ještě zahájil v klubu z města automobilů. Jak se cítíte po fyzické stránce?
Ano, začali jsme hned 3. ledna zátěžovými testy v Praze. Odtrénoval jsem prakticky všechno, včetně jednoho klasického přípraváku a poločasu proti Liberci v rámci Tipsport ligy. Jsem v pohodě.

Jaké cíle si dáváte v karvinském dresu?
Získat zpět herní praxi, dostat se do základní sestavy a pomoct k co nejlepším výsledkům. 
Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo