Generální partner
Světlý režim
8. únor 2017

Weber z Turecka: Chtěli jsme tady jednou vyhrát

Herní kemp v Turecku pro hráče MFK Karviná ve středu po obědě končí! S trenérem Jozefem Weberem jsme probrali nejen poslední zápas, ale také celé soustředění. Převládala pozitiva, zklamaný byl pouze ze dvou zranění a výsledků. Všichni si přáli aspoň jedno vítězství…
Je remíza s bosenským vicemistrem málo z vašeho pohledu?
Já jsem spíš zklamaný z výkonu. Čekal jsem, že odehrajeme lepší zápas. Dobrých bylo prvních deset minut a závěrečných dvacet minut utkání. To byly opravdu světlé momenty utkání. Pokud jsem v minulých zápasech chválil hráče, že se dokázali dostat do šancí a hráli víceméně tak, jak jsme je nabádali, tak v úterý to nebylo dobré. Nás vzbudil až první inkasovaný gól, potom jsme přidali na obrátkách. Ale celkově se mi přístup hráčů k utkání moc nelíbil.

S výkony svých svěřenců jste byl tedy ve dvou ze tří zápasů spokojený. Ale nevyhrálo se ani jednou…
 …a to mě hrozně štve. Mluvil jsem o tom i před hráči, že to je velká škoda! Určitě jsme na tady aspoň na tu jednu výhru měli. To je rozhodně negativní.

Mezi pozitiva herního kempu naopak musíme určitě řadit střeleckou potenci Tomáše Wágnera, souhlasíte?
V úterním zápase se mi během posledních dvacet minut líbila i součinnost Tomáše s Lukášem Budínským. Ale ano, spokojenost! Na druhou stranu mi ale přidělává vrásky skutečnost, že nikdo jiný góly nedává (smích). Ale to přijde.

Postihla vás i nepříjemná zranění. Pavol Jurčo má zlomený zlomený nos, Honzu Vondru jste střídal po půlhodině posledního zápasu s obnoveným zraněním kolena. Představuje to velké problémy?
Ano, s oběma jsme počítali. Pavol dokonce odcestoval po prvním zápase domů. U Vondry je to vážnějšího rázu, snažili jsme se ho tady dát dohromady, ale koleno asi nevydrželo. Budeme to muset ihned po příjezdu do Karviné začít řešit. Je mi ho dost líto, jevil se opravdu dobře, ale není zdravý.

Ještě zpět k poslednímu utkání. Zklamal vás výkon některých hráčů  v zápase se Sloboda Tuzla?
Ano! I proti soupeři z Bosny nemůžeme hrát z devadesáti minut podle představ jen slabou půlhodinu. To je prostě málo. Viděli jsme, že pokud prostřídáme základní jedenáctku, tak máme problémy. Do mistrovského utkání zbývá nějakých jedenáct dnů a možná budeme muset přivést nějakou čerstvou krev, aby se hráči, kteří mají vytvářet základní jedenáctce konkurenci, trochu probudili.




Jinými slovy, o základní sestavě pro první zápas s Mladou Boleslaví máte jasno? 
Až do úterý jsem měl prakticky jasno. To zranění Vondry nám to trochu nabouralo, protože zřejmě nebude moci nastoupit do utkání s Mladou Boleslaví Honza Kalabiška. Takže s trenérskými kolegy to musíme nějak vyřešit. I proto mě mrzí, že se ostatní kluci proti bosenskému soupeři nevybičovali k lepšímu výkonu. Moc dobře z tréninků ví, jaká místa v sestavě jsou otevřená.

Nemohla se na hráčích třeba projevit únava z posledních dnů?
To je další faktor, proto bych to nechtěl nijak s tou kritikou extra přehánět. Ale i přesto jsem čekal, že se předvedou v lepším světle.

Když budeme rekapitulovat. Překvapilo vás něco v Turecku?
Nechtěl jsem to zakřiknout, proto jsem o tom nemluvil, ale teď už můžu. V Turecku jsem asi podesáté a nikdy jsem tady nezažil takové počasí v dobrém slova smyslu. Kromě prvního dne totiž panovalo bezvětří. Nemám moc rád tréninky ve větru, tentokrát to bylo opravdu skvělé. Navíc chvílemi trochu popršelo, třináct patnáct stupňů, ani jednou jsme nemuseli překládat nebo zrušit trénink a díky bohu ani zápas – prostě ideál. 

Čistě hypotetická otázka na závěr – pokud se podaří zachránit nejvyšší soutěž, budete na vedení klubu apelovat, abyste opět příští zimu odjeli někam za teplem a lepšími terény?
Pro mě je to takový základ pro ligu. Kvalitní tréninky na přírodním tréninku v příjemných teplotách. Klukům se ta poctivá práce, kterou tady odvedli, na jaře určitě vrátí. Jsem také přesvědčený, že jsme tady jako klub zanechali dobrý dojem a věřím, že to nebylo první a zároveň poslední zimní zahraniční soustředění. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905