Generální partner
Světlý režim
1. březen 2017

Karviná přivítá reprezentaci do 21 let!

Už druhý mezistátní zápas přivítá nově zrekonstruovaný fotbalový stánek v Karviné. V pátek 24. března od 17 hodin se na něm představí lvíčata v duelu se Slovenskem.
Výborná organizace, bezproblémový průběh mezistátního utkání a samozřejmě zájem fandů - takto ve stručnosti lze shrnout  reprezentační akci kategorie U16 let z loňského září. Netrvalo dlouho a reprezentace se do města vrátí, navíc hned ta druhá nejsledovanější. „Je to skvělá zpráva pro celý klub, město a potažmo i region. Jsme rádi, že se tento zajímavý zápas bude hrát zrovna u nás," prohlásil předseda správní rady MFK Karviná Jan Wolf.

Češi i Slováci se připravují na červnové mistrovství Evropy, které pořádá Polsko. Oba týmy vyhrály své kvalifikační skupiny a mají kvalitní týmy, ve kterých najdeme i fotbalisty, kteří již okusili i dres seniorské reprezentace a někteří působí v kvalitních zahraničních klubech.

Karvinou si česká lvíčata vybrala záměrně, nabízí nový kvalitní stadion i zájem fanoušků o zápasy nováčka ligy, který si vede velmi dobře a je první polovině tabulky, zároveň jde o oblast, ze které je to do města Tychy, kde bude Česko hrát všechny tři zápasy ve skupině (s Německem 18. 6., s Itálií 21. 6. a s Dánskem 24. 6.), velmi blízko, jen několik desítek kilometrů. A mladí čeští fotbalisté věří, že právě z moravskoslezského regionu je přijede povzbudit hodně fanoušků.

O tom hovořil i trenér české jednadvacítky Vítězslav Lavička. „Obecně je o šampionát velký zájem. Už 21. února začal předprodej a máme signály, že nabízené vstupenky během tří dnů už z jedné třetiny zmizely. Dá se tedy očekávat, že stadiony budou plné. Proto bych chtěl i touto cestou naše fanoušky jménem celého týmu požádat, aby neváhali a pokud o cestě do Polska uvažují, aby si vstupenky zajistili včas," řekl Lavička s tím, že město Tychy leží necelých sto kilometrů od hranic a je předpoklad, že právě lidé z tohoto regionu by mohli přijet tým povzbudit osobně.

Aby se fanoušci s hráči seznámili, slibuje vedení reprezentace speciální doprovodnou akci, o které bude informovat do půlky března. „Neponecháváme nic náhodě a už před naším březnovým zápasem v Karviné se Slovenskem chystáme pro fanoušky z regionu akci, na které bychom je chtěli pozvat a naladit na šampionát. Stejně tak o pár dní později v Tychy bychom chtěli obdobně pozvat místní lidi, aby o nás věděli a třeba nás pak i povzbudili," dodal Vítězslav Lavička.

  • Vstupenky na zápasy ve skupině v Polsku jsou v cenách 100 a 150 Kč, od 21. února prodávány systémem „kdo dřív přijde“ přímo ZDE
  • Vstupenky na přípravný zápas v Karviné budou v prodeji v síti Ticketportal a u jeho smluvních partnerů, na pokladnách během zápasu MFK Karviná vs. FC Viktoria Plzeň či 75 minut před samotným výkopem na pokladnách stadionu. Vstupné bylo stanoveno na 50 Kč. 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo