Generální partner
Světlý režim
18. březen 2017

PREVIEW: S mistrem před vyprodanými tribunami

První z vrcholů jara je tady! Svěřence Jozefa Webera čeká před reprezentační přestávkou duel s úřadujícím mistrem. Od středy je vyprodáno, celé město i blízké okolí se na fotbalový svátek moc těší.

Domácí borci tahají sérii šesti kol bez porážky a rádi by v ní pokračovali i po neděli. V cestě stojí druhý tým ligy, který se ovšem trápí v ofenzivě. Z pěti jarních duelů (i s dohrávkou na Bohemce) vstřelila Plzeň jen tři góly, které jí však ve třech případech stačily na vítězství. „Víme, proti komu hrajeme. Na utkání jsme se kvalitně připravovali a těšíme se i kvůli vyprodanému stadionu. To bude extra motivační faktor,“ usmál se trenér Jozef Weber.

Ligový nováček sází na týmovost, poctivou práci a velmi dobré výsledky v domácím prostředí, vždyť v posledních třech duelech obdržel pouze jediný gól. Poslední domácí porážka se datuje k 6. listopadu proti Slovácku. „Jenže teď proti nám nastoupí nejlepší tým posledních let, s pěti či šesti reprezentanty. To jsou fakta! Návod na úspěch nám trochu poodkryla Bohemka ve středeční dohrávce, byť nakonec prohrála 0:1,“ podotkl Weber a vyzdvihl defenzivu Viktorie, která celkem obdržela pouhých deset gólů.

Ovšem Karvinští mohou jít do zápasu relativně v pohodě. Deset kol před koncem mají devětadvacet bodů. „S takovým ziskem jsme samozřejmě spokojení. Jsme realisté, osm bodů z čtyř jarních utkání je výborných. Ale pár bodíků k úplnému klidu nám ještě chybí, protože týmy pod námi body prostě sbírat budou,“ neusíná na vavřínech hlavní trenér MFK Karviná.

O plzeňské Viktorce se není třeba rozepisovat. Jde o čtyřnásobného českého mistra, největší zásluhu na rozkvětu regionálního klubu v českého giganta má trenér Pavel Vrba, který Plzeň převzal na podzim roku 2008. Mistrovské tituly, dvě účasti v základní skupině milionářské Ligy mistrů a plno těžkých zápasů v Evropské lize to jen dokazují.

Jenže Plzeň není pouze kouč Vrba – po jeho odchodu k reprezentaci převzal tým Miroslav Koubek, po něm pak stávající trenér Roman Pivarník. „Pro nás bude důležité, abychom začali hrát svojí hru, být aktivní a dominovat při práci s míčem,“ cituje klubový web náročného kouče před duelem v Karviné.

Nejde si totiž nevšimnout, že Plzeň není úplně ve své kůži, nepředvádí ten top fotbal, na jaký byli její fanoušci zvyklí. „Ale pořád je to Plzeň. Možná se jim herně nedaří podle představ, ale jsou druzí o bod za Slavií, neinkasují. My však spoléháme na podporu skvělých fanoušků. Budeme hrát na maximum svých možností,“ dodal na adresu Plzně její bývalý hráč Tomáš Wágner, který se jí pokusí dát v neděli svůj první ligový gól v karvinském dresu.

Podzimní duel vyhráli ve Štruncových sadech domácí po gólech Tomáše Hořavy 2:0. Poslední vzájemný prvoligový duel v Karviné je notně starý – datuje se k 14. březnu 1999 a tehdejší FC Karviná zvítězila 2:0. Oba týmy nakonec Gambrinus ligu opustily, neboť skončily na 16., respektive 15. místě.

Utkání 21. kola ePojisteni.cz ligy MFK Karviná – FC Viktoria Plzeň začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v neděli 19. března od 16:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Miroslav Zelinka, na čarách pak asistenti Kotík a Antoníček. Utkání je VYPRODÁNO!

V den utkání bude probíhat předprodej vstupenek na další ostře sledovaný duel celého Karvinska – proti pražské Slavii, více informací k předprodeji najdete ZDE. Samozřejmostí je také už jedenácté vydání slosovatelného bulletinu eMeFKa zpravodaj. Hraje se o permanentky, dárkový poukaz do wellness centra Zámečku Petrovice a karton piv + každý z trojice výherců obdrží jako bonus podepsaný plakát A-týmu!

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo