Generální partner
Světlý režim
26. březen 2017

ROZHOVOR Z BULLETINU - Tomáš Wágner

Karvinské útočné eso prožilo v Plzni skvělé časy, které by mu mohl závidět kdejaký prvoligový fotbalista. V rozhovoru prozrazuje, jak je nadšený z karvinských fanoušků a že atmosféru v utkání se Zlínem staví výš, než takřka sedmdesátitisícovou návštěvu na Bayeru Mnichov.
Tomáši, těšíte se na dnešní duel s Plzní, kde jste strávil nějaký čas a zahrál si tam i Ligu mistrů?
Pochopitelně! Pro nás hráče i fanoušky je to mimořádně atraktivní utkání. Vždyť Plzeň je úřadujícím mistrem. Navíc nám se momentálně daří a řekl bych, že Viktorka je hratelná. Ale nesmíme zapomenout, že pořád je to strašně kvalitní tým, který bojuje o třetí titul v řadě.

Jak vůbec vzpomínáte na angažmá ve Štruncových sadech?
Jen v tom nejlepším, vždyť jsem si zahrál Ligu mistrů i Evropskou ligu. Zatím je to nejvíc, co se mi ve fotbale podařilo. Říkám na rovinu, že za trenéra Vrby byla Plzeň na vrcholu, to je bez debat. Fanoušci, spoluhráči i lidi ve vedení klubu byli v pohodě. Bylo to tam dobře nastavené, všichni žili fotbalem. Vždycky budu přát titul Plzni.

S kým jste si z kabiny nejvíc rozuměl?
Já nemám problém s nikým. Ale Tomáš Hořava je velký pohodář, ještě z Příbrami se znám s Lukášem Hejdou a nesmím zapomenout ani na Honzu Kovaříka. To byli asi tři spoluhráči, s kterými jsem se bavil úplně nejvíc.

Pojďme k Lize mistrů, kterou jste si zahrál a dokonce gólem rozhodl o postupu do EL proti CSKA Moskva. Byl to váš dětský sen zahrát si někdy Ligu mistrů?
To je asi sen každého malého fotbalisty, Liga mistrů je na klubové úrovni nejvíc. Navíc, jak už jste poznamenal, jsem vstřelil v poslední minutě gól, který nás posunul ze třetího místa do Evropské ligy. Nikdy na tyto okamžiky nezapomenu a jsem na to patřičně hrdý. Můj dík patří všem lidem, kteří mi ve fotbale pomáhali.

Měl jste třeba při nástupu na trávník a znělce Ligy mistrů husí kůži?
Je pravdou, že ta znělka je dost chytlavá, ale přeci jen už to je nějaký čas. Žádná velká nostalgie, ale jsem moc rád, že jsem to zažil. Byly to výjimečné chvíle.




Kromě CSKA Moskva jste ve skupině D Ligy mistrů v sezóně 2013/14 měli giganty Bayern Mnichov a Manchester City. Po českých trávnících neběhá moc borců, kteří by se zápasy proti takovým týmům mohli pyšnit.
Na City jsem nastoupil na pár minut, v mnichovské Allianz Areně jsem nenastoupil. Každopádně jen nasátí atmosféry třeba během tréninku je fakt velké. Ale i takové zápasy a kulisy v Lyonu či Doněcku při Evropské lize byly skvělé. To samé můžu říct tady o Karviné, stadionek je to malý, ale moc hezký a lidi umí vytvořit neskutečnou atmosféru. Když to srovnám, tak pro mě asi je víc atmosféra tady než na Bayernu, kde bylo 68 tisíc fandů. A to fakt myslím vážně!

Při děkovačce po vítězném utkání se Zlínem si nešlo nevšimnout, jakou máte radost z celkové kulisy.
Jsem na to zvyklý z Plzně, tam to fungovalo bezvadně. Možná i kvůli tomu jsem byl malinko smutný po výborném utkání s Boleslaví, že někteří fandové odcházeli dřív, než jsme obešli stadion a poděkovali jim za podporu. O to víc jsem si to užíval po Zlínu. Myslím si, že je správné jim poděkovat. Oni na nás přišli, povzbuzovali nás. Je správné si navzájem zatleskat. Doufám, že v dalších zápasech si společné radostné chvíle zase užijeme.

Evidentně vám v Karviné nic neschází a jste tady spokojený…
… jen by to chtělo vstřelit gól. Ale ano, jsem tady moc spokojený. Kolektiv, realizační tým i vedení klubu – všechno klape a mám z toho radost.

Schováváte si první ligový gól za Karvinou na dnešní zápas?
Takhle to nechci říkat (úsměv). Ale týmu se daří a já nad tím ani moc nechci přemýšlet. Jasně, měl jsem velkou šanci proti Zlínu, v Jihlavě jsem trefil tyč. Ale dokud se nám bude dařit, tak to nemá cenu řešit a zabývat se tím. Ovšem musím říct, že cítím z některých lidí, že mi ten gól hrozně moc přejí. Těším se, až ho dám a společně ho třeba oslavíme. Věřím, že se prosadím v nějakém, pro nás klíčovém, okamžiku. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo