Generální partner
Světlý režim
28. březen 2017

Lingr s Holíkem vybojovali postup na EURO U19

Spanilá jízda kvalifikací je u konce! Reprezentační devatenáctka postoupila na červencový evropský šampionát. V kádru figurují i dva karvinští borci, Ondřej Lingr a Libor Holík. Oba se významně zasloužili o tento úspěch.
S cílem uspět odjížděli oba karvinští zástupci do Zlína a Uherského Hradiště, kde se elitní fáze kvalifikace U19 odehrávala. Češi se během šesti dnů potkali s Maďarskem, Skotskem a Rakouskem. Všechny tři zápasy čeští mladíci zvládli na výbornou a s třemi výhrami jasně postoupili do Gruzie, kde se evropský šampionát bude konat od 2. do 15. července.

Ondřej Lingr ve třech zápasech vstřelil jeden gól a na jeden nahrál. „Je to fantazie, nemám slov. Jsme všichni moc rádi, že si na EURU zahrajeme. Přeci jen v této věkové kategorii se to povedlo po dlouhých šesti letech,“ hlásil Lingr v euforii. 

Ano, skutečně! Dosud poslední česká účast na závěrečném šampionátu skončila v roce 2011 ziskem stříbrných medailí, o což se postaral silný ročník 1992 v čele se současnými reprezentanty Ladislavem Krejčím, Jakubem Brabcem, Tomášem Kalasem či Pavlem Kadeřábkem. V následujících pěti letech končili Češi vždy v poslední fázi kvalifikace, ze které prošli až nyní.  




Tým trenéra Jana Suchopárka postupně zdolal Maďarsko 2:1 (Lingr gól), Skotsko 1:0 a Rakousko 3:0 (Holík přetažený centr na Lingra, ten hlavou přiťukl skórujícímu Marečkovi). „Věřím, že kluci postupem času zjistí, že jsou lepší fotbalisté, než si sami myslí. Závěr posledního utkání s Rakouskem zvládli skvěle. Uspěli jsme zaslouženě a ve skrytu duše jsem doufal, že se nám to podaří,“ řekl Jan Suchopárek svazovým informačním kanálům. 
Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo