Generální partner
Světlý režim
22. duben 2017

Černá série pokračuje, Teplice-Karviná 1:0

Už pět ligových kol čekají Karvinští na jakýkoliv bodový zisk. Nepovedlo se jim to ani před čtyřtisícovou návštěvou na severu Čech, kde prohráli nejtěsnějším možným poměrem.
FK Teplice
sobota 22.4.2017
1:0
(1:0)
Stadion Na Stínadlech
Diváci: 4056
MFK Karviná
Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevaković, Kučera – Fillo, Hora, Vošahlík (75. Hyčka) – Červenka (62. Vaněček).
Laštůvka – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann – Budínský, Janečka – Holík (69. Weber), Panák, Kalabiška (46. Duda) – Wágner.
Branka: 10. Hora
ŽK: Šušnjar (TEP)
Rozhodčí: Marek – Wilczek, Blažej

Komentář

V bílo-černé kombinaci vyběhli na severu Čech k utkání s Teplicemi svěřenci Jozefa Webera. Ten udělal oproti poslednímu utkání několik změn v sestavě. Vrátil se Pavel Košťál a na pravé straně zálohy dostal šanci Libor Holík. Absence? Kvůli zranění k utkání vůbec neodcestoval Jan Šisler, jehož místo ve středu hřiště obsadil Lukáš Budínský, a Patrik Dressler – kvůli dohodě klubů.

Karvinští nezačali zle, Kalabiška místo střely volil přihrávku Budínskému na paty, potom Wágner ideálně nezpracoval přizvednutý centr v dobré pozici. Bohužel Teplice zužitkovaly hned první střelu na bránu. Nejmenší hráč na hřišti, Jakub Hora, dostal ideální centr od Šušnjara a zcela sám uprostřed pokutového území hlavou překonal bezmocného Laštůvku.  

Domácí hrozili převážně ze vzduchu, o pár minut později našel Vošahlík spoluhráče Kučeru a ten hlavou pořádně protáhl Laštůvku. Po dvaceti minutách mohla Stínadla vidět vyrovnávací gól. Ovšem Panák i Wágner před Grigarem promáchli a míč nezasáhli. 

Na druhé straně hasil střelu z otočky Laštůvka i pokus z úhlu v podání Filla. I zbytek poločasu se odehrával spíše v režii domácích, za zmínku ovšem stojí jedovka Budínského z dvaceti metrů, s kterou měl domácí brankář mírné problémy. Karvinští zahrozili dvěma náznaky až v závěru, jenže nikdo Grigara nepřekonal.

Do druhé půle nahradil Duda na levé straně hřiště Kalabišku, ovšem nebezpečné byly stále Teplice. Po trestném kopu Kroba nedokázal na zadní tyči zakončit Červenka. Jan Laštůvka se rozhodně nenudil ani po přestávce, domácí ho prověřovali ze všech palebných pozic – on ale odolával. Velké šance Karviné přišly dvanáct minut před koncem, dvakrát měl na hlavě gól stoper Hošek, ani jednou bohužel neuspěl.

Pak přišla další, když Duda výborně potáhl míč a Wágner jej poslal centrem na osamoceného Tomáše Webera, který v záklonu a sám před Grigarem nezamířil mezi tyče. Na druhé straně mířili ještě domácí dvakrát těsně nad břevno. Svěřencům kouče Webera nešla ve druhé půli upřít snaha a bojovnost, jenže na Teplice to nestačilo a prohráli s nimi i druhý zápas v této sezóně.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Daniel Šmejkal: „Jsem rád, že se nám podařilo utkání vítězně zvládnout. Potvrdilo se, že to vůbec nebude lehkých devadesát minut. Navíc mě těší, že se můžeme v poslední době spolehnout na obrannou fázi.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Jako už poněkolikáté za sebou musím pogratulovat soupeři k vítězství. Na nás bylo vidět hlavně v první půli, že neprožíváme povedené období. Naopak pozitivně hodnotím výkon z druhé půle, od toho bychom se mohli odpíchnout.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905