Generální partner
Světlý režim
18. prosinec 2009

Visegrad cup má za sebou dvě kola.

Dvě utkání mají za sebou fotbalisté U18 a U16 v mezinárodním turnaji Visegrad cup. V těchto duelech si vedli střídavě. Zatímco U18 dokázala na svém hřišti remizovat s Györem a prohrát s Jastrzębiem, jejich o dva roky mladší kolegové si připsali výhru s Jastrzębiem a od maďarského protivníka utržili vysokou porážku 1:6.

Zajímavou formu přípravy zvolily týmy U18 a U16. Přihlásily se do mezinárodního turnaje Visegrad cup, který svou organizační formou připomíná slavnou Ligu mistrů.

V prvních dvou kláních narazila naše družstva na soupeře z Polska a Maďarska. Nejprve se osmnáctka představila na svém hřišti proti Györu a nakonec mohla být spokojena s remízou 2:2. V dalším střetnutí však nestačila na Jastrzębie, kterému podlehla 1:2.

Konfrontace šestnáctky s Györem dopadla podstatně lépe pro našeho soupeře. Ten se nakonec radoval z vysokého vítězství 1:6. Ve druhém zápase si naši kluci spravili chuť a Jastrzębie porazili 3:0.

Třetí kolo základní skupiny bude odehráno 17. ledna, kdy naše týmy zajíždějí k odvetě do Jastrzębia. O deset dní později – 27. ledna – se ve čtvrtém kole utkají na Slovensku s Ružomberokem. Na domácím hřišti se představíme až 10. února, kdy budeme hostit celky z Ružomberoku.

MFK OKD Karviná U18 - MOSIR Jastrzębie 1:2 (1:1) )

Branka MFK OKD Karviná: 26. Skoč

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Voznica (65.Žídek), Mleziva, Ševčík, Kupczak - Otisk (65. Koutný), Gorniok (60. Stračánek), Zahatlan, Seget - Skoč, Marek (65. Jurygáček)

Utkání, které se opět hrálo ve vysokém tempu a s velkou vůlí obou týmů tento zápas vyhrát. My jsme byli blíže vítězství ve 26. minutě, kdy se po individuální akci Daniel Skoč prosadil v pokutovém území soupeře a dal bohužel jediný gól našeho družstva. Protivník do poločasu vyrovnal po tvrdé střele, kterou Adam Kotrla vyrazil a následně hráč soupeře nikým neatakován dopravil míč do brány. Ve druhém poločase se hra přelévala na obě strany s několika brankovými příležitostmi obou družstev. Šest minut před koncem utkání jsme ale inkasovali a soupeř vyhrál 1:2.

MFK OKD Karviná U18 – Györ 2:2 (2:1) )

Branky MFK OKD Karviná: 20. Skoč, 35. Zahatlan

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla – Maryniok (80. Voznica), Sznapka (50. Mleziva), Žebrok, Ochodek – Otisk (50. Mašlej), Zahatlan, Gorniok (55. Stračánek), Seget – Marek, Skoč

Velmi dobrý soupeř, který měl územní převahu, ale my jsme byli více nebezpeční v protiútoku. Ke konci utkání nás soupeř přehrál a zaslouženě vyrovnal.

MFK OKD Karviná U16 - MOSIR Jastrzębie 3:0 (2:0) )

Branka MFK OKD Karviná: 10. Ryšavý, 35. Blaho, 50. Chajdák

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák – Káňa (41. Třaskalík), Dančík, Šiška, Helis (41. Toman) – Hanzel, Blaho, Gizara, Helvín (41. Hankus) – Chajdák, Ryšavý (41. Doležal)

Utkání mělo po celou dobu vysoké tempo. V jeho průběhu jsme střídali lepší pasáže s horšími. Dopustili jsme se několika nevynucených chyb v obraně, které naštěstí soupeř nepotrestal.

MFK OKD Karviná U16 – Györ 1:6 (1:4)

Branka MFK OKD Karviná: 17. Legierski

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Káňa (40. Toman), Dančík, Malatinský, Helis – Hanzel, Blaho, Gizara (40. Černoch), Helvín (32. Ryšavý) – Legierski (40. Owczarzy), Chajdák

Soupeř nás předčil hlavně v rychlosti, důrazu a přímočarosti.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo