Generální partner
Světlý režim
19. prosinec 2009

Plhoň: Chceme se stále zlepšovat

Dalším vyzpovídaným trenérem je Libor Plhoň, který má na starosti družstvo U12. V minulé sezóně sbíral se svými svěřenci jedno ocenění za druhým. Letos se museli kluci přeorientovat na klasické hřiště a vinou prodlouženého minulého ročníku neměli dostatek času se s touto změnou dostatečně poprat.

V minulé sezóně se tým pod vaším vedením stal vítězem mezinárodního turnaje v Maďarsku, úspěšně reprezentoval klub i město na Junior Baumit cupu a dokázal vyhrát jak Okresní soutěž, tak i Krajské finále ve své kategorii. To vše ovšem na „malém“ hřišti. Jak se vaši hráči adaptovali na velké hřiště?
Určitě to pro kluky nebylo a není jednoduché, ale děláme, co můžeme. Především v úvodu jsme měli velké problémy s rozestavením a prostorovým vnímáním. Příčinou také byla zmíněná prodloužená loňská sezóna - mezinárodní turnaj v Maďarsku, Junior Baumit cup a Krajské finále. A tedy pochopitelně méně času na přípravu do nové sezóny.

V minulém roce jste na malém hřišti hráli v sedmi lidech. Nyní hrajete klasicky s jedenácti hráči. Jak se vám povedlo zakomponovat další čtyři hráče do základního kádru?
Musím úvodem na tuto otázku říci, že nešlo pouze o čtyři hráče, ale o celé mužstvo jako celek. Tým tvořilo v úvodu sezóny 18 hráčů. K velké smůle celého týmu se od počátku této sezóny potýkáme s velkou "marodkou". Dva hráči základní sestavy téměř ukončili svou fotbalovou kariéru (brankář, střední obránce), jeden hráč se přestěhoval, dva hráči po celý podzim střídavě marodí s koleny,nejlepší hráč Krajského finále byl přeřazen do "A" týmu... V průběhu podzimu přišli dva nadějní kluci ročníku 1998, ale také oni byli zařazeni do "A". Proto jsme také museli v průběhu sezóny doplnit mužstvo o další hráče z "C" mužstva. Trvá nějakou dobu než si kluci zvyknou a tak můžeme říci, že jsme stále někde na začátku.

V tabulce jste přesně v polovině. Patří vám sedmá příčka ze čtrnácti. Jak jste spokojený s umístěním?
Samozřejmě po tak skvělé sezóně jaká byla loni, nejsme s umístěním spokojeni. Ale s herním pojetím, kvalitou hry, bojovností a s tím, co mužstvo může v současných podmínkách ze sebe vydat, určitě ano.

Máte i vyrovnanou bilanci: 6 výher, 1 remíza, 6 proher. Které ztráty bodů považujete za zbytečné?
Určitě za zbytečné můžeme považovat téměř všechny až na jednu, kdy kluci z Třince nás zaslouženě porazili 0:4. Remíza byla na hřišti vedoucího týmu, kdy jsme vyrovnávací gól obdrželi v nastaveném čase. Ostatní porážky byly vždy o jednu branku, ale herní kvalita i počty vyložených šancí byly na naší straně.

Které hráče byste vyzdvihl?
Nerad to dělám, protože si myslím, že jedinec v kolektivním sportu nezmůže nic, když tým nepracuje jako celek. Kluci si to určitě přečtou, a kdybych někoho vynechal, přišlo by jim to líto.

Do kterého místa byste chtěli skončit?
Od počátku sezóny nemáme žádné stanovené mety. Chceme se stále jen zlepšovat a samozřejmě bychom se rádi o nějakou tu příčku i výsledkově posunuli.

Jak bude probíhat zimní příprava a na co se v ní zaměříte?
Zimní přípravu odstartujeme 11.1.2010. Jako všechny týmy se zaměříme na fyzickou přípravu, která se bude prolínat s herní a také taktickou přípravou. Začátkem března pojedeme na soustředění a již nyní máme domluveno několik turnajů a přípravných utkání.

Protože máme před vánočními svátky, dovolte mi, abych všem popřál (hlavně mladým fotbalistům, kolegům trenérům, rodičům i všem ostatním zaměstnancům a funkcionářům MFK OKD Karviná) krásné prožití vánočních svátků a v Novém roce hlavně zdraví a v neposlední řadě fotbalového štěstíčka.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo