Generální partner
Světlý režim
8. červenec 2017

Špatná druhá půle rozhodla, Opava-Karviná 3:1

Karvinští fotbalisté prohráli v Kravařích s druholigovou Opavou, když jim vůbec nevyšel druhý poločas. Přitom od 11. minuty vedli díky hlavičkujícímu Janu Kalabiškovi.
SFC Opava
sobota 8.7.2017
3:1
(2:1)
Městský Stadion
Diváci: 0
MFK Karviná
Fendrich – Helebrand, Simerský (46. Radić), Žídek, Čelůstka – Schaffartzik – Kayamba (58. Jurečka), Zavadil (58. Jursa), Zapalač (66. Mozol) – Smola (58. Puškáč), Kuzmanović (66. Stříž).
Pindroch - Čolić (33. Moravec), Piaček (46. Košťál), Hošek, Eismann (53. Puchel) - Janečka (53. Smrž), Panák (69. Pina) - Štepanovský (59. Pashov), Budínský (57. Řapek), Kalabiška - Wágner (53. Duda).
Branky: 16. Helebrand, 28. Kayamba, 69. Jursa - 11. Kalabiška
Rozhodčí: Proske

Komentář

Slušně zaplněný stadion v Kravařích viděl od začátku solidní podívanou z obou stran. Na góly se nečekalo dlouho, hned v 11. minutě přišel hezký centr z pravé strany, který se dostal až k Janu Kalabiškovi a tomu stačila jen nastavit hlava a mohl se radovat.

Jenže radost trvala pouze pět minut, Karvinští si nepohlídali rohový kop, míč doputoval k Matěji Helebrandovi, který možná trochu se štěstím s pomocí břevna i tyče dostal hlavou „kulatý nesmysl“ za brankovou čáru. Prvoligovému týmu po celý zápas chyběl tolik potřebný důraz v osobních soubojích a z toho vyplynul i druhý gól za zády Braňa Pindrocha.

Světelná tabule ukazovala osmadvacátou minutu, když se rozběhl hráč tmavé pleti Kayamba, přivlastnil si míč a lobem překonal karvinského brankáře. Ve 33. minutě se zranil testovaný Benjamin Čolić a na hřiště musel Jan Moravec. Svěřenci Jozefa Webera mohli kontrovat v samotném závěru poločasu, kdy po chybičce zadáků Opavy trefil pouze tyč Peter Štepanovský.

Druhý poločas už patřil finalistovi MOL Cupu, kterému to však hráči v bílém až moc usnadnili. Opavští měli dvě vyložené šance, ale Jurečka ani Puškáč, který netrefil z pár metrů úplně prázdnou bránu, se ještě neprosadili. Povedlo se to až Jursovi, který po hezké akci nedal karvinské obraně a ani brankáři šanci a uzavřel účet utkání.

Druholigový tým ještě přidal jeden gól, ale ten neplatil, protože na brankové čáře dorážel v ofsajdové pozici stojící Puškáč. Tým kouče Webera tak před pondělním odjezdem na herní soustředění do slovenské Terchové podlehl Opavě 1:3. 

Ohlasy trenérů

Trenér Jozef Weber: „První poločas se mi líbil z obou stran, to bylo opravdu herně slušné. Bohužel dostáváme hloupé góly, už se to s námi nějaký čas táhne. Do druhé půle nastoupili hráči, kteří měli bojovat o místo v kádru a dost nepříjemně mě překvapili. Chtěl jsem vidět, komu dát víc šancí ve zbývajícím průběhu přípravy a ti kluci to vlastně vyřešili za mě. Je to zklamání, i když chápu, že je to pro ně složitější. Bohužel toho moc neukázali.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo