Generální partner
Světlý režim
11. červenec 2017

Juniorka se už také připravuje na sezónu

Nově se rodící juniorský tým je od pondělí v „plné polní“ pod vedením trenérů Zbyška Gazdy a Marka Bielana.
Bez hráčů ostravského Baníku, kterým po sezóně skončilo hostování, a také s novými trenéry (Zbyšek Gazda a Marek Bielan) začala karvinská juniorka s přípravou na nový ročník JL. Letní dril bude krátký, první mistrovské utkání v Třinci je na programu na konci července.

Musí se zapracovat na fyzické kondici, postupně se budou do tréninku doplňovat i fotbalové věci. „Do půlky příštího týdne se zaměříme na kondici, kluci budou kromě pátku dvoufázově trénovat. V sobotu nás čeká první přípravný duel na půdě Starého Města u FM,“ přiblížil plán nejbližších dnů jeden z trenérů Marek Bielan.

V pondělí se trenérům hlásilo na prvním tréninku osm lidí – Miroslav Přibyl, David Egri, Aron Formela, Ostap Sas, Oliver Putyera, Wojciech Wenglorz a dva testování hráči. „Není to ideální stav, naše představa je mít k dispozici dvanáct kluků. Něco je ještě rozjednané, tak uvidíme. V sobotním přípravném zápase si pomůžeme některými kluky z devatenáctky,“ přiznal Bielan s tím, že Wenglorz ale zkouší od úterý štěstí na testech v Górniku Zabrze.

Od nové sezóny se bude hrát podle nového modelu (informovali jsme ZDE), který se karvinským trenérům zamlouvá. „Je to moc dobře, především z ekonomického i časového hlediska. Nebude tolik dalekých cest, i když v nadstavbě i na daleké „štreky“ může dojít,“ přemýšlel druhý z koučů Zbyšek Gazda. 

Oba noví trenéři se také hodlají sejít s trenéry A-týmu a probrat několik bodů. To vše až po návratu A-týmu ze soustředění. „Věřím ale, že najdeme společnou řeč a všichni budou spokojení. Pro kluky bude důležité hrát, když k nim navíc dorazí méně vytěžovaní hráči z A-týmu nebo vracející se marodi, tak by to mělo klapat,“ dodal Marek Bielan.

Přípravná utkání týmu U21:

15.7. Staré Město u FM – Karviná (15:00)
23.7. Baník Ostrava U21 - Karviná (10:00, Šilheřovice)
26.7. Lokomotiva Petrovice - Karviná (16:00, Petrovice)

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905