Generální partner
Světlý režim
12. leden 2010

Přípravka skončila druhá na turnaji v Hlučíně.

O víkendu se naše družstva přípravek zúčastnila několika turnajů. Nejlépe dopadl ročník 2000, který dokázal obsadit v Hlučíně druhé místo, když je o vítězství v turnaji připravilo polské Jastrzębie.

V sobotu 9. 1. 2010 se hráči ročníku 2000 zúčastnili dalšího turnaje, a to v Hlučíně. Chlapci se na něm představili po delší tréninkové pauze. Na jejich hře to ovšem nebylo znát.

Na turnaj přijelo celkem 7 týmů z domova i ze zahraničí. FC Hlučín, FC Vítkovice, SFC Opava, SK Sigma Olomouc, Odra Wodzislaw, Mosir Jastrzębie a naši kluci z MFK OKD Karviná. Hrálo se systémem každý s každým na kryté umělé trávě.

K prvnímu utkání nastoupili naši mladíci proti svému tradičnímu soupeři na turnajích - SFC Opava. Zápas byl zpočátku vyrovnaný. Po krásné střele Honzy Motlocha se naši kluci ujali vedení. Soupeři se však podařilo srovnat. Přestože jsme si na rozdíl od soupeře vytvářeli šance, nakonec jsme se rozešli smírně 1:1.

V dalším střetnutí čekal na karvinské polský tým Odra Wodzislaw. Toto utkání jsme s přehledem vyhráli 6:1, kdy se trefili Seriš 3x, Bielan 2x a Ostáš.

Následovala delší pauza mezi zápasy a až poté hráli kluci proti dalšímu soupeři ze zahraničí. Konkrétně proti Mosiru Jastrzębie. Bohužel jsme si opět vybrali slabší chvilku a tento zápas prohráli vysoko 1:5, kdy se podařilo skórovat pouze Davidu Serišovi. Byli jsme technicky lépe vybaveným týmem, ale soupeř nás porazil svou bojovností a houževnatostí, která našim chlapcům hodně chyběla.

Následovalo střetnutí proti domácímu Hlučínu, kterému jsme měli oplácet porážku z domácího turnaje. A odveta se nám podařila. Dali jsme rychlý gól, kdy se krásně z přímého kopu do "víka" trefil Marek Bielan. Poté jsme se chybou při střídání dostali do dvouminutového oslabení, které jsme přežili bez obdržené branky. Těžké a vypjaté utkání jsme nakonec udrželi a po zásluze vyhráli 1:0.

V předposledním utkání nás čekal soupeř z nedalekých Vítkovic, který se jevil jako nejslabší turnaje. Kluci do soupeře od začátku "bušili" a nepustili jej do větších šancí. Nakonec se nám podařilo Vítkovice udolat 2:1, ale nutno podotknout, že šancí vstřelit branku jsme měli daleko více. O góly se podělili Dominik Soušek a Honza Motloch.

Sigmu Olomouc se nám v posledním utkání podařilo porazit 4:1. Branky dali David Seriš, Adrian Ostáš, Marek Bielan a Martin Vlachovský. Po tomto utkání bylo jasné, že budeme na "bedně", ale čekali jsme na výsledek posledního duelu mezi SFC Opavou a Mosirem Jastrzębie. V případě nerozhodného výsledku by vítězství připadlo našim hochům. Jenomže Opava si nenechala prvenství ukrást a nad polským protivníkem zvítězila 1:0.

Kluci MFK OKD Karviná si tak na své konto připsali další úspěch. Z kvalitně obsazeného turnaje si vezou domů stříbrné medaile a za zmínku stojí i ocenění pro nejlepšího gólmana, které získal Jiřík Wasniowski z našeho klubu. Zajímavostí je, že tento hráč není brankářem a pouze v bráně zaskakoval za nemocného gólmana.

Konečné pořadí:

1. SFC Opava

2. MFK OKD Karviná

3.Odra Wodzislaw

4. Mosir Jastrzębie

5. FC Hlučín

6. SK Sigma Olomouc

7. FC Vítkovice

.

A jak dopadla ostatní družstva?

.

ročník 1999 - sobota 9.1. - Vítkovice - 4. místo

S výkonem na výborně obsazeném turnaji můžeme být spokojeni, jen ty výsledky nejsou nejlepší. Jedna překvapivá prohra nás připravila o umístění na stupni vítězů.

.

ročník 2001 - sobota 9.1. - Kovona - 5. místo

Na domácím turnaji díru do světa kluci neudělali a obsadili 5. místo.

.

ročník 2002 - neděle 10.1. - Kovona - 4. místo

Chlapci se do posledních sekund prali o 3. místo s Hlučínem. Zápas však skončil remízou, a to stačilo k medaili hostům. Výkon není zklamáním.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo