Generální partner
Světlý režim
13. leden 2010

Uděláme maximum pro postup, říká trenér U18 Richard Beneš

Nejvíce vstřelených a nejméně inkasovaných branek má na svém kontě naše osmnáctka. Přesto ji po podzimu patří až čtvrtá příčka. O důvodech proč tomu tak je, jsme si vykládali s trenérem U18 Richardem Benešem.

Vaši svěřenci se nacházejí na 4. místě Krajského přeboru. Jaká vládne spokojenost s podzimem?
Kluci mají výkonnostní výkyvy. Dva zápasy jim vyjdou, dva zase ne. Ke všemu jsme se potýkali s nedostatkem hráčů. Před jarní částí se musíme poohlédnout po obráncích a brankářích. Podzimní účinkování v soutěži lze jednoduše shrnout do několika vět: V domácích zápasech jsme předváděli mnohem lepší výkony než na hřištích soupeřů. Problémy nám činilo, pokud jsme venku inkasovali jako první. Ke všemu jsme zbytečně ztráceli body, což se promítlo do tabulky, kde nám patří čtvrtá pozice.

Na postupové místo ztrácíte pět bodů. Pokusíte se soutěž zdramatizovat a pokusit se o postup?
Samozřejmě se chceme porvat o postup. Uděláme pro to maximum. Budeme mít kvalitní přípravu vyplněnou mnoha zápasy. Máme vytvořeny skvělé tréninkové podmínky a měli bychom z toho profitovat v jarní části sezóny. Chtěli bychom stabilizovat kádr na dvaceti hráčích a ustálit výkonnost týmu.

Které ztracené body vás nejvíce mrzí?
Nejvíce nás mrzí ztráta bodů s Olympií Bruntál. Uškodil nám rychlý gól ve 20. sekundě. Kluci si pak mysleli, že to půjde lehce. Zbytečná ztráta přišla i na Nové huti. Měli jsme tam vyhrát nejméně 5:0. Místo toho jsme remizovali 1:1. A další body jsme pustili s Jakubčovicemi. Kdybychom připočetli ztracené body, byli bychom v tabulce první.

V zimní přestávce se účastníte Visegrad cupu. Jak jste spokojen s výsledky a co říkáte na tento turnaj?
Je to dobrá konfrontace s mezinárodním fotbalem. Získáváme tím cenné zkušenosti, které se nám budou v budoucnu hodit. Kvalita tohoto turnaje je vysoká. Nejde nám o výsledky, ale o porovnávání způsobu hry se zahraničními kluby. V zápasech jsme dali i příležitost klukům, kteří pravidelně nenastupovali k mistrovským utkáním.

V soutěži jste nastříleli nejvíce branek a máte na kontě nejméně inkasovaných branek. Co je zapotřebí zlepšit v zimní přípravě, abyste byli ještě lepší?
Vzadu musí hrát čtyřka téměř naslepo. Proto se budeme věnovat obraně, jejich souhře a souhře s gólmanem. A přestože máme nejvíce nastřílených branek, naše úspěšnost v zakončení je žalostná. Chybí nám klid při proměňování šancí. Takže se zaměříme i na koncovku. Samozřejmě budeme nacvičovat herní kombinace.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo