Generální partner
Světlý režim
22. červenec 2017

Benjamin Čolić: Jdu do kvalitnější ligy a těším se

Přestože se může pochlubit čtyřmi mistrovskými tituly a dvěma pohárovými triumfy v rodné Bosně, bere pravý obránce Benjamin Čolić angažmá v Karviné jako výrazný krok dopředu ve své kariéře.
Benjamine, popište fanouškům vaše první pocity po podepsání smlouvy?
Pocity byly a jsou stále skvělé. Mám radost, že jsem tady. Vděčím za to hodně agentovi Danielu Hanusovi i vedení Karviné.

V Karviné jste byl nejdříve na testech, potom jste se na týden odpojil. Věřil jste, že se transfer nakonec povede?
Už ani moc ne (úsměv). Snažil jsem se tady během těch pár dnů ukázat v tom nejlepším světle. Pak záleželo samozřejmě na názoru trenéra Webera, jestli mě bude chtít. Mně se tady líbilo a líbí. Stadion je krásný, zázemí a spoluhráči jsou také v pohodě. 

Je pro vás toto angažmá velkou výzvou? Jaké máte v Karviné ambice?
Ano, po letech strávených v Bosně se těším na novou výzvu. Karviná mi dává šanci se posunout fotbalově dopředu. Chtěl bych získat místo v základní sestavě a přispět svými výkony k co nejlepšímu umístění.

Sledujete český fotbal? Jak jste na tom se znalostí českých klubů?
Českou ligu sleduji dlouhodobě a myslím, že mám dobrý přehled. Moc se těším na zápasy s TOP kluby jako Spartou či Slavií na vyprodaném stadionu se skvělou diváckou kulisou.




Je podle vás kvalitnější česká nebo bosenská liga?
Určitě je kvalitnější česká liga. Fotbal v Česku je na vyšší úrovni. Jsou tady lepší podmínky pro nás hráče, stadiony, tréninková hřiště, regenerace atd. Hodně hráčů od nás odchází právě do české ligy udělat krok dopředu ve své kariéře, ale ne každý má takové štěstí.

V neděli oslavíte teprve šestadvacáté narozeniny, přesto už máte ve svém fotbalovém životopise zapsanou slušnou sbírku úspěchů. 
Čtyři tituly pro mistra ligy a dvě vítězství v poháru určitě nejsou špatnou vizitkou (smích). Vyrostl jsem v FK Željezničar Sarajevo, kde jsem strávil skoro celou svojí dosavadní kariéru. Právě s mateřským klubem jsem vyhrál vše, co se vyhrát dalo. Momentálně jsem ale v Karviné a začínám znovu. Chtěl bych být týmu co nejvíc prospěšný!

Budete daleko od domova sám nebo je tady rodina s vámi?
Rodinu, tedy ženu s čtyřletou dcerou, mám tady s sebou. Ony jsou moje největší podpora, hlavně dcerka nikdy nevynechá můj zápas. S odchodem z rodného Sarajeva jsem tak neměl problém.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905