Generální partner
Světlý režim
15. leden 2010

Samuel Ďurech: Zázemí klubu je na špičkové úrovni

Na zkoušku přichází do Karviné jednadvacetiletý obránce Tatranu Prešov Samuel Ďurech. Přinášíme Vám s tímto hráčem krátký rozhovor.

Mohl byste v krátkosti popsat svojí dosavadní kariéru?
Až do dorostu jsem hrál v Prešově. Odtud jsem odešel do Vranova. Z Vranova směřovaly mé kroky do Trebišova. A z Trebišova jsem se zpátky vrátil do Prešova.

Jak jste se dostal do Karviné?
Nabídku mi dal můj manažer. Volal mi, že se mám jet ukázat do Karviné.

Co jste před svým příchodem věděl o Karviné?
Věděl jsem, že má Karviná zkušené mužstvo. A že Karvinou vede kouč, který trénoval na Slovensku a získal se Žilinou titul. No a taky, že zde působí nějací Slováci. Ani jsem netušil, že jich je tu tolik (smích).

Máte za sebou první týden zimní přípravy. Jak si ji pochvalujete?
Zatím hodně běháme. A navíc mě začíná trápit úpon. Ale nestěžuji si. Musíme pořádně potrénovat, jelikož ze zimní přípravy čerpá fotbalista celou sezonu. Týden zakončíme přípravákem s Púchovem a uvidíme, co přinese další týden.

Pocházíte ze sportovní rodiny?
Ano, pocházím ze sportovní rodiny. Můj otec se věnoval gymnastice a lyžování. A dnes hraje tenis. Nevlastní otec hrával na Ukrajině házenou. Potom dělal jeden čas trenéra v Prešově.

S kterými hráči jste se znal před příchodem do našeho klubu?
Znal jsem se s Janko Novákem. Z vidění jsem znal i Vlado Staše. V době, kdy působil za Prešov, jsem hrál v dorostu. A samozřejmě, že mi byla známa jména jako Radek Slončík, Honza Buryán, Jakub Kafka, Martin Opic či Marcel Pavlík.

Jaké jsou vaše fotbalové přednosti?
To by měli posoudit jiní. Ale mezi své přednosti řadím, že jsem levák a jsem rychlý. A také velice nerad prohrávám.

Jste teprve na začátku kariéry. Čeho byste chtěl dosáhnout?
Mým cílem je živit se fotbalem. Jednou bych se chtěl dostat do ligy. Láká mě především španělská či kyperská liga. Protože je tam teplo (smích).

Jak se vám líbí v Karviné?
Musím přiznat, že jsem velice mile překvapen zázemím klubu. Je na špičkové úrovni. Klobouk dolů, co se tady dokázalo udělat za krátký čas trvání klubu.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo