Generální partner
Světlý režim
1. srpen 2017

Braňo Pindroch přestoupil do Notts County

Potvrzeno! Brankář Branislav Pindroch mění dres. V pondělí večer se oficiálně dohodl na smlouvě s nejstarším profesionálním klubem na světě – anglickým Notts County FC.
Pětadvacetiletý gólman změnil dres po čtyřech a půl letech. Do Karviné přišel v zimě 2013 z Banské Bystrice. Boj o místo sváděl nejprve s Lukášem Palečkem a později s Martinem Lipčákem. Jasnou jedničkou se stal v postupové sezóně 2015/2016. V nejvyšší soutěži odchytal Pindroch za Karvinou pouze úvodní duel v Jablonci, po něm už ho do brány nepustil Jan Laštůvka.

Když v létě navíc dorazil Martin Berkovec, bylo téměř jisté, že Pindroch odejde. „Braňo i my jsme to cítili podobně. On potřebuje chytat, je v nejlepších letech. Bylo by špatně, kdyby dvě sezóny proseděl na lavičce. Korektně jsme se tedy domluvili. Věříme, že se mu bude v nové etapě fotbalového života dařit a děkujeme mu za odvedenou práci pro MFK Karviná. Vždyť i díky němu jsme postoupili do nejvyšší soutěže,“ uvedl sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Branislav Pindroch bude hájit barvy nejstaršího profesionálního klubu světa – klub Notts County FC byl založen už v roce 1862. Jeden z klubů v městě Nottingham hraje League Two, tedy čtvrtou ligu. Během července tam odcestoval na testy a sportovní úsek zaujal. V pondělí pak prošel úspěšně zdravotní prohlídkou.

Z Karviné až do Anglie se rozhodně nepřestupuje každý den, což si Branislav Pindroch plně uvědomuje. „První pocity jsou skvělé, klub má velkou historii a těším se. Věřím, že se do brány dostanu, i když začnu jako dvojka. Každopádně v minulé sezóně Notts County odehrálo 54 zápasů, takže předpokládám, že můj čas přijde a potom už bude záležet jen na mě, jak se s tím poperu,“ řekl Pindroch.

Závěrem dodal, že moc děkuje Karviné za příležitost, kterou před čtyřmi a půl lety dostal. „Vedení klubu jsem opravdu vděčný, protože tím angažmá z Banské Bystrice mě vytáhlo doslova z bláta. Nejvíc samozřejmě budu vzpomínat na postupovou sezónu, to byla nádhera,“ dodal borec, který právě ve zmíněné sezóně neinkasoval 716 minut v řadě!



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905