Generální partner
Světlý režim
19. srpen 2017

Solidní výkon, ale bod žádný, Zlín-Karviná 1:0

Poprvé v sezóně vyšli Karvinští střelecky naprázdno. A protože jednou inkasovali, odjíždí z Valašska s prázdnou. Porážka mrzí o to víc, že sehráli velmi dobrou partii.
FC Zlín
sobota 19.8.2017
1:0
(0:0)
Stadion Letná
Diváci: 3925
MFK Karviná
Dostál – Matejov, Janíček, Gajič, Bartošák (62. Džafić) – Ekpai, Jiráček (88. Bačo), Traoré, Podio (90. Železník), Holzer – Diop.
Berkovec – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann – Šisler, Janečka – Štepanovský (75. Ramirez), Panák (60. Budínský), Kalabiška (84. Vondra) – Wágner.
Branka: 65. Ekpai
ŽK: Gajič - Šisler
Rozhodčí: Marek - Arnošt, Horák

Komentář

Oba týmy nastoupily k vzájemnému utkání ve své tradiční barevné kombinaci (domácí ve žluto-modrém, hosté v bílém). Kouč Zlína Bohumil Páník postrádal kvarteto Fantiš, Hnaníček, Holík a Štípek, kouč Weber naopak už mohl počítat s Lukášem Budínským, kterého však nechal pouze na lavičce.

První větší ohrožení branky na jedné či druhé straně přišlo v osmé minutě, kdy se po standardní situaci dostal k nebezpečné hlavičce domácí Ekpai, ale naštěstí mířil jen do náručí připraveného Martina Berkovce. O pět minut později bylo rušno před brankářem Dostálem. Ten se vytáhl proti těžké střele Jana Kalabišky a vzápětí po rohovém kopu zlikvidoval šanci stejného hráče i následnou dorážku Jana Hoška na zadní tyči. V těchto minutách Karvinští přebrali iniciativu a byli lepším týmem.

Činily se také oba tábory fanoušků, které dodávaly utkání tu pravou atmosféru. V 28. minutě si připsal výborný obranný zákrok Pavel Košťál, když na poslední chvíli hasil blížící se nebezpečí z kopačky Daniela Holzera. Zbytek poločasu nabídl několik náznaků na obou stranách, ale bez gólového efektu. Každopádně výkon svěřenců Jozefa Webera se dal označit za velmi dobrý.

Během přestávky se ani jeden z koučů neodhodlal pro změnu. V 56. minutě vybouchl stadion nadšením, po závaru v pokutovém území Karviné. Jako poslední poslal míč do brány Diop, ale ve výskoku si pomohl nedovoleně a rozhodčí Marek odpískal faul. Po hodině hry se poprvé v sezóně podíval na hřiště uzdravený dvojnásobný nejlepší střelec MFK Lukáš Budínský, když nahradil Filipa Panáka.

Gólu se slušně zaplněná zlínská Letná dočkala v 65. minutě. Z levé strany odcentroval Holzer přesně na hlavu Ubonga Ekpaie a ten se zblízka nemýlil. Navýšit náskok mohl za tři minuty střídající Džafič, ale ve velké šanci (naštěstí pro hosty) zklamal. Ševci se po vedoucím gólu nikam nehnali a tradičně po zbytek zápasu spoléhali na brejky.

Deset minut před závěrečným hvizdem to z dálky zkusil tvrdou střelou aktivní Holzer a Berkovec se musel hodně natáhnout. Na druhé straně se v největší šanci Karviné ocitl Tomáš Wágner – na osmi metrech od brány však hlavičkoval pouze do Stanislava Dostála. Vzápětí další šance, centr Budínského vrátil Wágner na Jana Kalabišku a ten hlavou trefil jen prostředek brány. 

V hektickém závěru se pak šance přelévaly na obě strany, nejblíže ke skórování byl Jan Šisler, ale s jeho přízemní pumelicí si zlínský gólman poradil a hlavně díky němu Fastav zvítězil. Popáté v řadě tak Karviná jede ze zlínské Letné s porážkou, přestože zisku bodu byla poměrně blízko.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Bohumil Páník: „Změnili jsme rozestavení kvůli eliminaci soupeře v některých jeho herních aspektech. V první půli nám to ale moc nepomohlo, dělali jsme chyby a Karviná si vytvářela dobré situace. Všechno jsme přežili, někdy i se štěstím. Do druhé půle jsme se vrátili ke svému zažitému stylu a hned to bylo znát.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Fotbal je o gólech, Zlín dal jeden a zaslouženě tak vyhrál. Mrzí mě, že jsme neproměnili řadu z připravených šancí. První půle byla herně vyrovnaná, možná jsme byli aktivnější v ofenzivě. Do druhé půle nastoupil Zlín aktivněji a z jejich aktivity vyplynul i jediný gól celého zápasu. Zradila nás produktivita a jedeme domů s prázdnou.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo